Hafızağa Konağı Kent Müzesi Olacak, Eski Elektrik Fabrikasının Restorasyonu Önümüzdeki Yaz Bitecek

Hafızağa Konağı Kent Müzesi Olacak, Eski Elektrik Fabrikasının Restorasyonu Önümüzdeki Yaz Bitecek
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’de devam eden kazılarla ilgili bir fon oluşturulması gerektiğini, tarihi Hafızağa konağını kent müzesi yapacaklarını, Eski Elektrik Fabrikası restorasyonunun da önümüzdeki yaz bitirileceğini açıkladı.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen "Edirne'nin Arkeolojik Kimliği ve Turizm Potansiyeli" konulu konferansta konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'de devam eden kazılarla ilgili bir fon oluşturulması gerektiğini söyledi.

Gürkan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) salonunda yapılan konferanstaki konuşmasında Edirne'nin her türlü çalışmayı, özveriyi, fedakarlığı hak eden bir kent olduğunu belirterek, Edirne'nin bir tarafıyla Cumhuriyetin muhteşem kenti, diğer tarafıyla geçmişin stratejik kenti olduğunu belirtti.

Edirne'de devam eden kazılara değinen Gürkan, bu çalışmaların ilerleyebilmesi için fon oluşturulması gerektiğini belirterek, "Yeterli kaynak bulabilir miyiz bilemiyorum ama en azından daha iyi bir noktaya taşıyabiliriz" dedi.