Hain Saldırı Edirne'de Lanetlendi

Hain Saldırı Edirne'de Lanetlendi
Edirne Belediye Başkanlığının öncülüğünde, Edirne’deki sivil toplum örgütlerinin katılımı ile düzenlenen yürüyüşle, 'Emek, Barış, Demokrasi' mitinginde meydana gelen hain saldırı protesto edildi.10 Ekim 2015 tarihinde,...

Edirne Belediye Başkanlığının öncülüğünde, Edirne’deki sivil toplum örgütlerinin katılımı ile düzenlenen yürüyüşle, 'Emek, Barış, Demokrasi' mitinginde meydana gelen hain saldırı protesto edildi.

10 Ekim 2015 tarihinde, 'Emek, Barış, Demokrasi' mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen 95 kişinin hayatını kaybettiği, 48'i ağır 246 kişinin de yaralandığı terör saldırıları, Edirne’de düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Yürüyüşe, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcıları Çiğdem Gegeoğlu, Selçuk Çakır, Ertuğrul Tanrıkulu; Edirne CHP Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan; Kitap Fuarı'na katılan yazarlardan Aydın Ilgaz, Ahmet Nesin; Edirne’de bulunan STK yöneticileri ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Edirne Belediye Binası önünden başlayan yürüyüş, Saraçlar Caddesi’ne kadar devam etti. Edirnelilerin hep bir ağızdan “Terörü Lanetliyoruz” diye haykırdığı yürüyüş, basın açıklamalarının ardından sona erdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Tarihe ‘Karagün Ankara’ olarak geçecek olan bu hain saldırı, bu ülkenin huzurunu bozmak adına yapılan bir oyundur. Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun. Ulusumuzun başı sağolsun.

Ülkemizin, geçmişte olduğu gibi bugün de, bu zor günlerin altından kalkacağına olan inancım tam. Bu hain saldırıyı düzenleyenlerden er geç hesabı sorulacaktır." dedi.