Hayvan Hakları Çalışma Grubu Hızlı Başladı

Hayvan Hakları Çalışma Grubu Hızlı Başladı
Edirne Kent Konseyi'nin 25 Ocak'ta yaptığı 'Sokaktaki Canlarımız' başlıklı toplantıda hedeflenen Hayvan Hakları Çalışma Grubu kuruldu ve çalışma takvimi çıkarıldı.Edirne Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Sözcüsü...

Edirne Kent Konseyi'nin 25 Ocak'ta yaptığı 'Sokaktaki Canlarımız' başlıklı toplantıda hedeflenen Hayvan Hakları Çalışma Grubu kuruldu ve çalışma takvimi çıkarıldı.

Edirne Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Sözcüsü Ayşen Seçkin tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, kentteki hayvan barınağı ve çöplükte konuşlanan hayvanlarının durumunun iç açıcı olmadığı belirtildi.

Seçkin,yaptığı açıklamada, sorunların çözülmesi için belediye, Veteriner Hekimleri Odası ve kentin gönüllüleri ile birlikte olmayı arzu ettiklerini belirterek, "Barınak ile ilgili olarak Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ile bilgi paylaşımı yaparak ortaklaşmaya ve birbirimizi anlamaya çalıştık. Çalışma grubu olarak öncelikle barınaktaki işleyişi geliştirmek amacıyla belediyemizin katkıları ile İstanbul Beylikdüzü Belediyesine bağlı olan barınağı ziyaret edeceğiz. Buradaki çalışmaları izledikten sonra buranın iyi örneklerini kentimizde de başarmaya çalışacağız." dedi.

Kentte hayvan sevgisi olan birçok kişinin olduğunu bildiklerini belirten Seçkin, "Bir şekilde sokakta olan ve belediye tarafından bakımları yapılarak yeniden kente bırakılan hayvanları sahiplenmemiz önemlidir. Can olan hayvan dostlarımızın da sahipli olarak rahat bir ortamda yaşaması ve aile yaşamına da mutluluk katması öncelikli amaçlarımızdandır.

Kentimizin vahşi depolama alanında gelişigüzel ve sağlıksız bir ortamda biriken hayvanların da kent için tehlikeli olduğu tespitlerimiz arasındadır. Kısa bir süre sonra kapanacak olan bu yer, daha sonrasında buradaki hayvanların kentin başka bölgelerine dağılacağı riskini de gözeterek buralardaki uygun yerlere yeni besleme alanları oluşturmak önemlidir. Oluşturulacak beslenme alanlarında biriken hayvanların bakımları yapılıp kısırlaştırıldıktan sonra yayılması olası tehlikelerin de önüne geçilmiş olacaktır. Bu konuda da belediyemiz ile birlikte çalışmalara başlamış bulunmaktayız.

Çalışma grubumuz yaptığı toplantıda ayrıca değişik çalışma birimleri belirlemiştir. Talep ve önem derecesi olarak şimdilik barınak, çöplük ve hayvan sahiplendirme birimleri belirlenmiştir. İleriki zamanda katılım arttıkça ve gerek duyuldukça değişik birimleri de oluşturulabilecektir. Barınak birimi barınaktaki işleyişi izleyerek yardımcı olacaktır. Çöplük birimi; çöplük dolaylarındaki hayvanların beslenme, bakım ve rehabilite için barınağa aktarılabilme konusunda çalışmalar yapacaktır.  Sahiplendirme birimi ise bakımı yapılmış özellikte barınakta bulunan hayvanları sahiplendirme çalışmalarını başarmaya çalışacaktır.

Çalışma grubumuza katılmak veya yardımcı olmak isteyen dostlarımızın bize başvurması ve sosyal medya sayfalarımıza katılarak iletişime geçmesi mutluluğumuzu arttıracaktır." dedi.

EJH