İhtiyaç Sahiplerine Yardım için 'Belediye Bank' Kuruluyor

İhtiyaç Sahiplerine Yardım için 'Belediye Bank' Kuruluyor
Edirne Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmek için yeni bir projeye imza atıyor. Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, 'Belediye Bank'ın...

Edirne Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmek için yeni bir projeye imza atıyor. Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, 'Belediye Bank'ın müjdesini verdi.

Kurulacak 'Belediye Bank' için eski YKM binasını kiralayacaklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, önümüzdeki hafta hazırlıklara başlayacaklarını söyledi. 3 kısımdan oluşacak yerin ilk katında gıda malzemelerinin, ikinci katta ikinci el kıyafetlerin, üçüncü katta ise her yaşa uygun büyük bir kitaplığın olacağını söyleyen Gürkan, proje ile ihtiyaç sahibi vatandaşların eksiklerini gidermeyi amaçladıklarını dile getirdi. Başkan Gürkan, Belediye Bank'ta nakit paranın geçerli olmayacağını, vatandaşların alışverişlerini belediye tarafından verilecek kartlar ile yapacağını söyledi. Gürkan, "İhtiyaç sahiplerine duruma göre belediye kartı vereceğiz. Ailenin büyüklüğüne ve ihtiyaç durumuna göre karta kredi yükleyeceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşımız kredisi dolana kadar evinin ne ihtiyacı varsa alabilecek. Bunu belediye olarak biz finanse edeceğiz. Hem yardım etmek isteyen çok sayıda vatandaşımız da var. Nakit olarak biz kabul etmediğimiz için burada değerlendireceğiz. Hem insanların sizin istediklerinizi değil, kendi istek ve ihtiyaçlarını temin etme imkanı olacak." dedi.

Başkan Gürkan, gelen kıyafetlerin temizledikten ve bakımını yaptıktan sonra ihtiyaç sahiplerine sunacaklarını belirtirken "Vatandaşlarımız bize getirecek, biz temizliğini bakımını yapacağız. Tıpkı bir mağaza gibi sergileyeceğiz, ihtiyacı olan vatandaşlarımız da limiti doğrultusunda kullanabilecek. Tabi satın alma limiti olacak. Binanın üçüncü katını da kitap evi yapacağız. Vatandaşlarımızın bağışladığı ve bizim temin edeceğimiz kitapları, isteyen okuyup getirecek isteyen alıp evinde kullanabilecek. Bu Edirnelilere 1 Kasım müjdesi olsun." sözlerini kullandı.