Kadın Şehidin İsmi Sokağa Verildi

Kadın Şehidin İsmi Sokağa Verildi
Edirne Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısında, geçtiğimiz ay teröristlerin hain saldırısı sonucunda şehit düşen Polis Memuru Nefize Özsoy’un ismi, evinin bulunduğu sokağa verildi.

Edirne Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, geçtiğimiz ay teröristlerin hain saldırısı sonucunda şehit düşen Polis Memuru Nefize Özsoy’un ismi, evinin bulunduğu sokağa verildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Meclis Toplantısının açılış konuşmasında, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen hain saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi. Tüm Edirne halkının ve İslam aleminin Mübarek Kadir Gecesi’nin ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nın mübarek olmasını, bu güzel ve anlamlı günlerin barış ve kardeşliği beraberinde getirmesini dileyen Gürkan, "Ülkemizin zor günlerden geçtiği bugünlerde birliğimizin, beraberliğimizin daha da önemli olduğunu düşünüyorum. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ve büyük Türk milletinin canları ve kanları pahasına kurduğu, 7’den 70’e beraber gerçekleştirdiği Kurtuluş Savaşı ile sınırları çizilmiş Türkiye Cumhuriyetinin nereden, kimden gelirse gelsin bütün hain saldırılara karşı tek yürek, tek vücut olduğunu ve olacağını olacağının bilinmesini istiyoruz.” dedi.

Edirne Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısında 9 gündem maddesi oy birliği ile karara bağlandı. İkinci gündem maddesi olarak Meclis Üyeleri’nin oyuna sunulan Dr. Ratip Kazancıgil Edirne Şehri Eğitim, Kültür, Sanat Vakfı’nın, Vakıf Mütevelliler Kurulu’nda Edirne Belediye Başkanlığının yer alması, oy birliği ile kabul edildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın, Edirne’nin turizm kenti olma yolunda hızla ilerlediğini ve turizm alanında güzel bir projelerden biri olduğunu belirttiği, Edirne Şehri’nin panoramik gezilmesini sağlayacak turizm güzergahlarının belirlenmesi, oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Edirne Belediyesinin kardeş şehirlerinden birisi olan Çin’in Şining Şehri’nde 02-04 Ağustos 2016 tarihleri arasından düzenlenecek olan 2016 Xining (Şining) Uluslararası Forum ve İpek Yolu’ndaki Kardeş Şehirler Zirvesi’ne gelen davet üzerine Belediye Meclis Üyelerinden Ramazan Tanal ve Tamer Karadağ’ın Edirne Belediyesi adına katılmasına oy birliği ile karar verildi.

ŞEHİDİMİZİN İSMİ SOKAĞA VERİLDİ

Edirne Belediye Meclisi Temmuz ayının gündem maddelerinde biri olarak, Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu’nun almış olduğu kararla geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Çağlar Işık’ın isminin ‘Hakim Çağlar Işık’ olarak Adliye Binası önündeki sokağa verilmesine oy birliği ile karar verildi. Ayrıca, Edirne’nin acılarından birisi olan geçtiğimiz ay Mardin Midyat’ta terör örgütünün hain saldırısı sonucunda şehit düşen Edirne’nin ilk kadın şehidi olan Polis Memuru Nefize Özsoy’un isminin de ailesinin evinin bulunduğu sokağa verilmesine oy birliği ile karar verildi.

EdirneJetHaber Haber Merkezi