Kadınlar Günü Konserine Yağmur Engel Olamadı

Kadınlar Günü Konserine Yağmur Engel Olamadı
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Tuğba Yurt ve Yeşim Salkım, Edirneli kadınlar için sahne aldı.

Edirne Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Tuğba Yurt ve Yeşim Salkım, Edirneli kadınlar için sahne aldı. Edirneliler yağmur altında gönüllerince eğlendi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Edirne’de coşkuyla kutlandı. Türkiye'nin en ünlü kadınları Saraçlar Caddesinde en güzel şarkılarını Edirneli kadınlar için söyledi.

İlk olarak, 'Güç Bende Artık' şarkısı ile gönüllere taht kuran Tuğba Yurt sahne aldı. Edirne’de birçok kez konser verdiğini belirten Tuğba Yurt, Edirne’yi ve Edirne insanını çok sevdiğini söyledi. Yağmura rağmen kendisini dinlemeye gelen hayranlarına teşekkür eden Tuğa Yurt, "Sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Hem eğlenmeyi biliyorsunuz hem de çok sıcakkanlısınız." dedi.

Tuğba Yurt’un ardından Yeşim Salkım sahne aldı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Salkım, "Güzel ülkemin güzel insanları, hepiniz hoş geldiniz" diyerek konserine başladı. Edirnelilerin 'Roman havası' isteğine karşılık veren Yeşim Salkım, sahneye çıkan Mehmet Kaynarca ile birlikte dans etti. Salkım, "Romanlar candır. Çok severiz. Müziğin en iyisi, kadının en güzeli, erkeğin en delikanlısı Roman’dan çıkar. Onu biliriz." dedi.

"GİDECEK BAŞKA VATANIMIZ YOK"

Kadına değer veren bir Cumhuriyet kadını olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Yeşim Salkım, "Ulu Önder Atamızın gösterdiği yolda hem kendim hem de evlatlarım asla ayrılmadan, ilkelerimize sahip çıkarak, Türkiye’ye güzel çocuklar yetiştirerek ve Türk milletinin kim olduğunu dünyaya göstermek için elimizden geleni yapacağımızı biliyorum. Unutmayalım ki bir tane vatan var, bir tane Türkiye var. Bizim gidecek başka yerimiz yok. Bu vatan tek vatan, tek bayrak, tek millet. Tekrar Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Annelerinize, kız kardeşlerinize, kız çocuklarınıza insan muamelesi yaptığınız sürece ve onların sizi yetiştirenin bir ana olduğunu unutmadığınız sürece bu toprakların sırtı yere gelmeyecek. O yüzden yanınızdaki kadını sevin, koruyun. Onunla birlikte aynı yolda yürüyün. Rabbim kadını erkek; erkeği de kadın için yaratmış. Mecliste çok daha fazla kadın istiyorum. Beni temsil eden kadın olmalı." dedi.

Yeşim Salkım, Roman dans şovuna sahneye çıkan bir kadın hayranı ile devam etti. Edirneliler, ünlü sanatçı Yeşim Salkım ile 10. Yıl Marşını söyledi. 10. Yıl Marşı, Saraçlar Caddesinde büyük coşku yarattı.

EJH