Kadınlar Günü'nde Seslerini Duyurdular

Kadınlar Günü'nde Seslerini Duyurdular
Edirne Kadın Dayanışması, kadınların bedel ödeyerek yazdıkları bir tarih olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, kadın sorunlarına çözüm istedi.

Edirne’deki tüm Kadın Sivil Toplum Örgütlerini tek çatı altında bir araya getiren Edirne Kadın Dayanışması, kadınların bedel ödeyerek yazdıkları bir tarih olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, kadın sorunlarına çözüm istedi. Kadınlar, kadınlar gününde ellerindeki dövizlerle yürüyerek, seslerini duyurdu. Sahne Meydan'ın ‘Kadın Oyunları’ isimli tiyatro gösterisi sanatseverle buluştu.

Edirne Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, Cumhuriyet Kadınları Derneği Edirne Şubesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Edirne Çocuk Hakları Derneği, Üniversiteli Kadın Kollektifi, Kesk Kadın Komisyonu, Halkevci Kadınlar, Edirne Kadın Merkezi Danışma Derneği (Ekame-Der), Edirne Cemevi Kadın Kolları Edirne Tüm Yerel-Sen Kadın Komisyonu, Türk Kadınlar Birliği, Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları, Edirne Sahne Meydan Tiyatro Topluluğu, Kadın Dayanışması adı altında bir araya geldi. Yürüyüşe Edirne Belediye Başkanı Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu da katıldı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Edirne Kadın Dayanışması, belediye önünde toplandı. Burada toplanan kortej ellerindeki dövizlerle Saraçlar Caddesine kadar yürüdü.

Çok sayıda kadından oluşan topluluk, "Kadınlar Birlikte Güçlü", "Öldüren Sevgiye Hayır", "İşte de, evde de eşitlik", "Özgür kadın, özgür toplum", "Sindirella gitme baloya, 8 Mart’ta haydi sokağa" gibi dövizleriyle yaşadıkları sorunlara, haklarına ve taleplerine dikkat çekti.

Edirne Kadın Dayanışmasının etkinliği Balkan Kongre Merkezinde Sahne Meydan’ın Kadın Oyunları isimli tiyatro gösterisi ile devam etti.

EJH