Kadınların Yeni Yaşam Merkezi

Kadınların Yeni Yaşam Merkezi
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında uygulamaya koyduğu ve Mayıs ayında açılışı yapılan Edirne Belediyesi Özgecan Kadın Lokali, kısa sürede kadınların yaşam merkezi haline geldi....

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında uygulamaya koyduğu ve Mayıs ayında açılışı yapılan Edirne Belediyesi Özgecan Kadın Lokali, kısa sürede kadınların yaşam merkezi haline geldi. Dikişten, 3 boyutlu resim kursuna; kuaförden, spor salonuna kadar kadınların neredeyse tüm ihtiyaçlarına cevap verilen lokalle, kadınların çok daha fazla sosyal yaşamda yer alması amaçlanıyor.

Pozitif ayrımcılıkla, yaşamın her alanında kadınların yer almasını isteyen ve kadınlara yönelik uyguladığı projelerle tüm Türkiye’ye örnek olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Mayıs ayında açılışını gerçekleştirdiği Özgecan Kadın Lokali amacına ulaştı.

"28 ÖĞRENCİYE DİKİŞ KURSU"

Ev kadınlarının meslek edinmesi amacıyla başlatılan Dikiş Kursu’nda 28 kursiyer eğitim görüyor. Kadınlara böyle bir imkân sağladığı için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür eden Dikiş Eğitmeni Gülay Saygın, "3 tane ev tipi dikiş makinesi, bir tane ev tipi overlok makinesi ile bir düz sanayi birde sanayi overlok makinemiz var. Haftanın 5 günü sabah 9’dan, akşam 4’e kadar eğitim veriyoruz. Kurslarımız ücretsiz." dedi.

"3 BOYUTLU RESİM KURSUYLA HAYALLERİNİ TASARLIYORLAR"

Ücretsiz kursların içinde yer alan ve kadınların en çok tercih ettiği kurslardan birisi olan 3. Boyutlu Resim Kursu’na giden kursiyerler, usta öğretmen Günay Fidancı’nın desteğiyle hayallerini tablolara yansıtıyor. 20 kişinin eğitim gördüğü kurs, 280 saatin tamamlanmasının ardından sona erecek. 3 Boyutlu Resim Kursu’nda 2. Dönemin başlayacağını ifade eden Günay Fidancı, “ikinci dönem için kayıtlarımız devam ediyor. Tüm kadınları kursumuza bekliyoruz” diye konuştu.

"KADINLAR ARTIK DAHA BAKIMLI"

Özgecan Kadın Lokali’ne gelen kadınların en çok talep ettikleri bölümlerden biri de kuaför oluyor. Özgecan Kadın Lokali’nde kuaför olarak hizmet veren Gülcan Geçmiş, fön, saç kesimi, saç boyama, kaş-bıyık, cilt bakımı, ağda gibi birçok talebe cevap verdiklerini söyledi. Kadınların güzelleşmek için Özgecan Kadın Lokali’ni tercih ettiklerini ifade eden Geçmiş, "Yaptığımız tüm hizmetlerden 5 ile 10 TL arasında ücret alıyoruz. Halkımız çok memnun. Sayın Başkanımız Recep Gürkan’a ve Başkan Yardımcımız Çiğdem Gegeoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Özgecan Kadın Lokali’yle bizlere iş imkânı sundu. Gelen halkımızda çok memnun. Çok cüzi rakamlarla buradan hizmet alıyorlar.  Geliyor çayını içiyor, kişisel bakımını yaptırıyor." dedi.

BAŞKAN GÜRKAN'A TEŞEKKÜR ETTİLER

Özgecan Kadın Lokali’ni hayata geçirerek kadınlara pozitif ayrımcılık yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür eden kadınlar. "Lokale, Özgecan'ın adının da verilmesi çok anlamlı. Özellikle ekonomik şartları iyi olmayan kadınlara yönelik güzel bir proje. Bu duyarlığından dolayı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a teşekkür ederiz." dediler.

özgecan kadın lokali 78150037