Kanalizasyon Sorunu 2016'da Son Buluyor

Kanalizasyon Sorunu 2016'da Son Buluyor
Edirne'de dün meydana gelen şiddetli yağış nedeniyle Sadık Ahmet Caddesinde taşan kanalizasyonun ardından belediye temizlik ekipleri, caddeyi deterjanlı su ile temizledi. Recep Gürkan, projelendirme aşamasında olan Kanalizasyon Yağmur...

Edirne'de dün meydana gelen şiddetli yağış nedeniyle Sadık Ahmet Caddesinde taşan kanalizasyonun ardından belediye temizlik ekipleri, caddeyi deterjanlı su ile temizledi. Recep Gürkan, projelendirme aşamasında olan Kanalizasyon Yağmur Suyu Projesi ile 2016'da kanalizasyon sorununun sona ereceğini söyledi.

Şiddetli yağışın ardından Kocasinan Mahallesi Sadık Ahmet Caddesinde bulunan kanalizasyon taştı. Olaya anında müdahale eden Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, taşma sonrası kirlenen caddeyi deterjanlı su ile yıkadı. Kısa sürede caddede güzel kokular yayılırken, mahalle halkı anında müdahale eden ekiplere teşekkür etti.

GÜRKAN: "UTANÇLARDAN BİR BİR KURTULACAĞIZ"

Edirne'de kanalizasyon sisteminin oldukça eski olduğunu dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, görev geldikleri ilk günden bu soruna çözüm getirmek için mücadele ettiklerini söyledi. Şuan projelendirilmesi yapılan Yağmur Suyu Projesi’yle, 60 yıllık vahşi depolama alanında olduğu gibi bu utançtan da Edirne kurtulacağını ifade eden Gürkan, "Kanalizasyon Yağmursuyu Projesi’ne de hız vermiş durumdayız. 3 Etaplık projemizin ilk 2 Etabı tamamlanmış olup, Proje kontrollerinden sonra son etap keşif metraj ve projelerin çoğaltılması işi Belediyemiz Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü teknik ekipleri ve İller Bankası heyetince kontrolleri sonuçlandığında hazırlanıp ve proje tamamlandığı gibi yaklaşık 20 kilometre yeni yağmur suyu toplama kanalı yapmak için ihalesine çıkacağız." dedi.

2016 yılının ortalarına doğru Kanalizasyon Yağmur Suyu Projesinin tamamlanarak Edirne Halkının hizmetine sunulacağını belirten Gürkan, "Bu projenin tamamlanmasıyla alt yapı problemimiz de son bulacak. Edirne, alt yapı problemi olmayan bir kent olarak geleceğe hızlı adımlarla ilerleyecek." diye konuştu.