Kapıkule'de 12.3 Milyon Lira Değerinde Uyuşturucu Ele Geçirildi

Kapıkule'de 12.3 Milyon Lira Değerinde Uyuşturucu Ele Geçirildi
Kapıkule Sınır Kapısından Türkiye'ye giriş yapmak isteyen bir TIR'da 12 milyon 300 bin lira değerinde uyuşturucu ele geçirildi.

Kapıkule Sınır Kapısından Türkiye'ye giriş yapmak isteyen Türk plakalı bir TIR'da yapılan aramada 425 bin adet ecstacy hap, 8 kilogram kokain ve 200 gram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili olarak İstanbul'da yakalanan 2 kişi, tutuklandı.

Alınan bilgilere göre, Edirne'deki Kapıkule Sınır Kapısından Türkiye'ye giriş yapmak isteyen Türk plakalı bir TIR, kırmızı hat muayenesi ve X-Ray taramasına sevk edildiği sırada şoförün TIR'ı terk etmesi üzerine TIR'da detaylı arama yapıldı. Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinde gerçekleştirilen detaylı aramada TIR'ın çeşitli kısımlarına gizlenmiş 425 bin adet ecstacy hap ile birlikte 8 kilogram kokain ve 200 gram esrar ele geçirildi. Piyasa değeri 12 milyon 300 bin lira civarında olan uyuşturucu maddelere el konuldu.

Kimlikleri tespit edilen şoför ve yanındaki şüpheli, İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili olarak mahkemeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevine yerleştirildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

EdirneJetHaber Haber Merkezi