Kar ve Buzlanma Önlemleri Alındı

Kar ve Buzlanma Önlemleri Alındı
Kış hazırlıkları kapsamında Edirne Belediye Başkanlığı tarafından, kar ve buzlanmaya karşı 500 ton tuz depolaması yapıldı.

Kış hazırlıkları kapsamında Edirne Belediye Başkanlığı tarafından, kar ve buzlanmaya karşı 500 ton tuz depolaması yapıldı. Meteorolojik tahminler doğrultusunda hazırlıklarını tamamlayan ve ekiplerini oluşturan belediye, depolarındaki tuzun bir bölümünü şehir merkezindeki tüm okullara, hastane ve aile hekimliklerine dağıtmaya başladı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye olarak 500 ton tuz depolaması yaptıklarını, Fen İşleri Müdürlüğü koordinesinde ilgili birimler tarafından da 24 saat çalışma esasına göre ekipler oluşturulduğunu söyledi. Bu amaçla ilk etapta 5 traktör, 2 greyder ve 3 kızaklı kepçenin hazır olarak bekletildiğini kaydeden Gürkan, kar ve buzlanma durumunda ekiplerin yollarda gerekli çalışmayı yapacağını açıkladı.

Belediye tarafından Edirne kent merkezindeki tüm okullara, hastane ve aile hekimliklerine tuz gönderilmeye başlandığını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Fen İşleri Müdürlüğü depolarımızda 500 ton tuz bulunuyor. Kent merkezindeki tüm okullara ilk etapta 200'er kilogram, hastanelere ikişer ton ve aile hekimliklerine de depolama ihtiyaçları oranında tuz göndermeye başladık. Bu kurumlarda ayrıca tuz ihtiyacı olursa yine belediye tarafından gerekli takviyeyi yapacağız. Kar ve buzlanma durumunda bu kuruluşlar kendi imkanları ile ilk müdahaleyi yapabilecekler. Onun haricinde biz de ekiplerimizle buralarda ayrıca çalışma yapacağız. Ekiplerimizi oluşturduk, araçlarımızı da hazır bekletiyoruz. Meteorolojik tahminler doğrultusunda gerekli müdahale zamanında yapılacak." dedi. EJH