Karla Mücadelede 6. Gün

Karla Mücadelede 6. Gün
Edirne'yi etkisi altına alan kar yağışından dolayı yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirebilmek için Edirne Belediyesinin çalışmaları sürüyor.

Edirne'yi etkisi altına alan kar yağışı ve aşırı soğuk havadan dolayı yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirebilmek için Edirne Belediyesinin çalışmaları devam ediyor. 5 Ocak Perşembe akşamından itibaren görev yerlerine dağılan ekipler, dün geceki yoğun kar yağışı nedeniyle ana arterleri ve dik yokuşları trafiğe açık tutabilmek için çalışmalarını sabaha kadar sürdürdü.

Oluşturulan 11 ekip şehrin 11 ayrı bölgesinde görev yapıyor. 3 greyder, 3 kar küremeli yükleyici, 4 kazıcı yükleyici, 2 yükleyici kepçe, 1 küçük kepçe, 6 tuz serpme makinesi, 3 sıvı buz çözücü aracı ve 7 kamyon ile 3 vardiya halinde çalışmalarını sürdüren ekipler, dün gece kenti etkisi altına alan yoğun kar yağışında ilk olarak ana arterlerde ve dik yokuşlarda çalışmalarını gerçekleştirdi.

Özellikle hastane yolunu trafiğe açabilmek için mücadele eden ekipler, kardan temizledikleri yollarda buzlanma oluşmaması için tuzlama ve sıvı solüsyon çalışması gerçekleştirdi. 

Öte yandan kar yağışıyla birlikte çalışmalarını hızlandıran Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kar altında yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarının aç kalmaması ve yaşamlarını sürdürebilmesi için şehrin belli bölgelerindeki parklara, bahçelere ve boş arazilere yiyecek bırakarak hayvanların beslenmesine yardımcı olmaya devam ettiklerini bildirdi.  

Kar yağışının tekrar başlamasının beklendiğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, vatandaşları da tedbirli olmaları konusunda uyardı. Gürkan, "Araçlarında gerekli önlemleri almayan vatandaşlarımızdan trafiğe çıkmamalarını önemle rica ediyoruz. Bu hava şartlarında vatandaşlarımız toplu taşıma araçlarını kullanarak ulaşımlarını sağlarsa daha iyi olur." dedi.

EJH