"Karneni Getir, Kitabını Seç"

"Karneni Getir, Kitabını Seç"
Edirne Belediyesi, "Karneni Getir, Kitabını Seç" kampanyasıyla öğrencilerin heyecanına ortak olacak.

Edirne Belediyesi, "Karneni Getir, Kitabını Seç" kampanyasıyla öğrencilerin heyecanına ortak olacak. Bu yıl ilk defa düzenledikleri "Karneni Getir, Kitabını Seç" kampanyasıyla çocukların küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı edinmesini amaçladıklarını söyleyen Gürkan öğrencilere seslenerek, "Gelin bu yaz hep birlikte kitap okuyalım." dedi.

Öğrencilerin eğitim ve öğretim faaliyetlerine destek olan Edirne Belediyesi, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesiyle birlikte öğrencilerin küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazanması için yeni bir kampanyaya daha imza attı. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında aldığı karnesini Edirne Belediyesi Basın Yayın ve Halk İlişkiler Müdürlüğüne getiren anaokul, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri Edirne Belediyesinin kendileri için hazırladığı 7 kitaptan birini seçebilecek.

[caption id="attachment_592" align="alignnone" width="960"]Edirne'de Kitap Okuma Etkinliği Gerçekleştirildi Edirne'de Kitap Okuma Etkinliği [/caption]

Bu kampanya kapsamında Edirne Belediyesinin Kültür Yayınları'nın içinde yer alan "Edirnemizi Boyayalım" isimli boyama kitabı, "Aziz Nesin'in Edirne Yazıları" kitabı, Ender Bilar'ın çevirisini yaptığı "Anne Masalları", Süreyya Eryaşar'ın "Anne ve Çocuklara Maniler" isimli kitabı, Sabriye Cemboluk'un "Son Talika" isimli kitabı, Nilgün Ilgaz'ın "Benim Adım Palyaço" isimli kitabı ve Enver Şengül’ün "Darüşşifa Delilik Mevsimi" adlı kitabı; karnesini getiren öğrencilere sunulacak.

Düzenledikleri bu kampanya ile öğrencilerin küçük yaşta kitap okuma alışkanlığının kazanmasını hedeflediklerine dikkat çeken Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne Belediyesi olarak en büyük hedeflerimizden birisi geleceğe sağlam adımlarla yürüyen, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, özgüveni yüksek, akılcı, okuyan, sorgulayan ve araştıran gençler yetiştirmek. Bu hedef doğrultusunda gençlere küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazandırmak adına yeni bir kampanya başlattık. Karnesini getiren öğrenciler onlar için hazırladığımız 7 kitaptan istediklerini birini ücretsiz olarak alabilecekler." diye konuştu.

KİTAP FUARI DA DÜZENLENMİŞTİ

[caption id="attachment_2223" align="alignnone" width="650"]3. Edirne Kitap Fuarı 3. Edirne Kitap Fuarı[/caption]

Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanması ve sevdikleri yazarlarla bir araya gelmeleri için her yıl Ekim ayında Kitap Fuarı da düzenlediklerine dikkat çeken Gürkan, "09-18 Ekim 2015 tarihleri arasında, kentimizde yaşayan halkımıza ve eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunan öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, etkinlik süresince gerçekleştirilen sergi, panel, söyleşi ve imza günleri ile yayınevleri tarafından yayımlanan eserleri ve bu eserlerin yazarlarını okuyucuları ile buluşturmak amacıyla 42 yayınevi, 59 yazarın yer aldığı ve 10 bin 400 kitabın sergilendiği Edirne 3 Kitap Fuarını gerçekleştirdik. Düzenlediğimiz fuara 32 okuldan 3 bin 286 ilkokul ve ortaokul öğrencisi katıldı. Öğrenciler dışında, 10 gün süren kitap fuarımıza şehir içi ve şehir dışından 12 bin 750 kişi katıldı." diyerek Edirne Belediyesi olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

EdirneJetHaber Haber Merkezi