Kasım Ayı Yoksulluk Sınırı Araştırması

Kasım Ayı Yoksulluk Sınırı Araştırması
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan kasım ayı yoksulluk sınırı araştırmasına göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 1486 lira.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonunun yaptığı araştırmaya göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı, kasım ayında 1486 liraya inerken, gıda dışındaki gereksinimler için yapılması gereken harcama ise 4 bin 723 liraya yükseldi. Gıda ve gıda dışı gereksinimlerin yoksunluk hissi çekilmeden insan onuruna yaraşır bir şekilde karşılanabilmesi için gereken aylık harcama tutarını gösteren yoksulluk sınırı ise 6 bin 208 lira oldu.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Ar-Ge Biriminin dört kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenmesi için tüketmesi gereken gıda miktarları ile diğer ihtiyaçlarını dikkate alarak hesapladığı açlık sınırı ve yoksulluk sınırı araştırmasının Kasım ayı sonuçları açıklandı.

GIDA YOKSULLUĞU SINIRI

Dört kişilik bir ailenin gıda yoksulluğu sınırı kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,56 oranında azalarak bin 509 liradan bin 486 liraya indi. Azalma büyük ölçüde taze meyve, taze sebze ve un gibi gıda maddelerinin fiyatlarında gözlenen düşüşten kaynaklandı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonunun araştırmasına göre;

  • Yoksulluk sınırı kasımda 6 bin 208 liraya yükseldi.
  • Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı, bir önceki aya göre yüzde 1,56 oranında azalarak 1486 liraya indi.
  • Dört kişilik bir ailenin gıda dışındaki gereksinimlerini yoksunluk hissi duymadan karşılayabilmesi için yapması gereken aylık harcama tutar, bir önceki aya göre yüzde 0,84 oranında artarak 4 bin 723 liraya çıktı.
  • Dört kişilik ailenin insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşayabilmesi için yapması gereken gıda ve gıda dışı harcamaların toplamı olan yoksulluk sınırı, bir önceki göre yüzde 0,26 oranında artarak 6 bin 208 liraya yükseldi.

EJH