Kaykay Pisti Yapımına Başlandı

Kaykay Pisti Yapımına Başlandı
Kaleiçi'nde yıllardır atıl şekilde duran Cumhuriyet Parkı, Edirne Belediyesi tarafından yenileniyor.

Kaleiçi'nde bulunan ve bir süre önce yeniden düzenleme çalışmaları başlatılan Cumhuriyet Parkı'na şehir merkezinin ilk kaykay pisti yapılıyor.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kaleiçi'ndeki Cumhuriyet Parkı’nın yıllardır atıl şekilde durduğunu ve ağustos ayında belediye olarak parkın yenileme çalışmalarına başladıklarını belirtti. Çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Gürkan, "Bu çalışmayı Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ile Fen İşleri Müdürlüğümüz ortaklaşa olarak sürdürüyor. Geçtiğimiz gün kaykay pistinin temellerini attık. Gençlerimiz kısa süre içerisinde kaykay ile ilgili tutkularını burada gerçekleştirme imkanı bulacak." şeklinde konuştu.

Kaykay pistinin yanı sıra parkta çocuk oyun alanı, basketbol sahası ve spor aletlerinin de yer alacağını ifade eden Gürkan, Cumhuriyet Parkı'nın 1100 metrekaresinin yeşil alan olarak düzenlendiğini belirtti. Engelli vatandaşlar için tuvaletlerin de bulunacağını söyleyen Gürkan, "Gerekli malzemeler yerleştirildikten sonra park çeşitli ağaç ve bitkilerle yeşillendirilecek. Bank ve aydınlatmaların yerleştirileceği parkı en kısa sürede çocuklarımızın ve ailelerinin hizmetine sunacağız. Özellikle kaykay meraklısı gençlerimizin burada çok eğlenceli zamanlar geçireceğine inanıyoruz. Edirne Belediyesi olarak amacımız, çocuklarımıza ve gençlerimize daha özgür alanlar yaratmak." ifadelerini kullandı.

EDİRNEJETHABER HABER MERKEZİ