Kazanan Sınırsız Dostluk Oldu

Kazanan Sınırsız Dostluk Oldu
Edirne Belediyesi ve Edirne Valiliğinin katkılarıyla, Türk Yunan Bulgar Dostluk Derneği tarafından organize edilen 2. Sınırsız Dostluk Maratonu gerçekleştirildi. 611 sporcunun katıldığı maraton koşusunda kazanan 'dostluk' oldu.Bu...

Edirne Belediyesi ve Edirne Valiliğinin katkılarıyla, Türk Yunan Bulgar Dostluk Derneği tarafından organize edilen 2. Sınırsız Dostluk Maratonu gerçekleştirildi. 611 sporcunun katıldığı maraton koşusunda kazanan 'dostluk' oldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’na farklı ülkelerden 611 sporcu katıldı. Selimiye Cami önünde başlayan, Pazarkule Sınır Kapısı'ndan geçerek Yunanistan'ın Kastanies Kentinden dönülerek, Selimiye Cami önünde biten 21 kilometrelik yarım maraton koşusunu erkeklerde Etiyopya uyruklu Sulti Güre Timbre, 1 saat 7 dakika ve 2 saniyelik süreyle ilk sırada tamamladı. Aykut Taşdemir ikinci olurken, Etiyopyalı Argachew Assefa Tola üçüncü oldu. Kadınlarda ise parkuru 1 saat 25 dakika 22 saniyede tamamlayan Bulgaristan uyruklu Militsa Mircheva birinci, Duygu Boyan ikinci, Bulgaristan uyruklu Marinela Nineva üçüncü oldu.

Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Derneğinin organize ettiği Edirne Belediyesi’nin de ana sponsor olduğu yarı maratonun başarıyla tamamlandığını dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bizim ana sponsoru olduğumuz, her anlamda katkı verdiğimiz Uluslararası Dostluk Yarı Maratonu var. Bugün ülkeler arasında var olan sınırların, aslında insanların yüreklerinde, beyinlerinde olmadığını kanıtlayacağız. Bütün ülkelerden sporcularımız var. Maraton, Türkiye'den Edirne'den Selimiye önünden başlayarak, Yunanistan'a geçilecek, vizesiz ve pasaportsuz bir şekilde sporculara takılan özel bir çip sayesinde orada koşulduktan sonra tekrar geri dönülüp yine Selimiye Cami önünde bitecek. Yaklaşık 2 saat süren bir yarı maraton. Dolayısıyla böyle bir etkinliğe Edirne olarak ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz, gururluyuz. Hem Edirne'nin tanıtımı anlamında hem de sporun insanlığın evrensel alanlarından biri olduğu ve sınır tanımadığını burada tüm ülkelerin sporcularıyla birlikte bir kez daha gösterdiğimiz için mutluyuz.” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yunanistan'ın Orestiada Belediye Başkanı Vassilis Mavridis, dernek yöneticileri ve maratona katılan sporcular yarışın ardından güvercin saldı.

kazanan sınırsız dostluk oldu - 4 kazanan sınırsız dostluk oldu - 3 kazanan sınırsız dostluk oldu - 2