Keşan'da Doğalgaz İçin Temel Atıldı

Keşan'da Doğalgaz İçin Temel Atıldı
Türkiye'de en kirli havaya sahip Edirne'nin Keşan ilçesinde, düzenlenen törenle doğalgaz dağıtım şebekesinin temeli atıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ölçümlerine göre, Türkiye'de en kirli havaya sahip Edirne'nin Keşan ilçesinde, düzenlenen törenle doğalgaz dağıtım şebekesinin temeli atıldı.

Edirne'nin Keşan ilçesi Aşağı Zaferiye Mahallesinde gerçekleştirilen törene, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ile Erdin Bircan, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende söz alan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, kış aylarında ciddi derecede hava kirliliği yaşandığını belirterek, "Kaymakamlık, valilik ve belediye olarak çok ciddi çalışmalarımız oldu. Ama bu işler kolay olmuyor. Kimi zaman eleştirildik. 2005'de Enerji Piyasası Denetleme Kuruluna başvurduğumuzda yatırıma değer bulunmadık. 2006'da kanalizasyon altyapısını yaparken Enerji Piyasası Denetleme Kuruluna yeniden talebimiz oldu. Teknik olarak mümkün olmadığı cevabını aldık. Ama son 4 yıldır 2 sabit ölçüm istasyonuyla Keşan'ın hava kalitesi ölçümüne başlandığında havanın ne kadar kirli olduğunu rakamsal olarak öğrendik." dedi.

Daha sonra söz alan GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan ise bölgedeki doğalgaz yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. Protokol konuşmalarının ardından dua edilip kurban kesildikten sonra doğalgaz dağıtım şebekesinin sembolik olarak temeli atıldı.

TÜRKİYE'NİN EN KİRLİ HAVASINA SAHİP

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının geçen aralık-nisan ayı ölçümlerine göre, Türkiye'de en kirli havaya sahip yerleşim bölgesi Edirne'nin Keşan ilçesi. İlçede hava kirliliği nedeniyle solunum yetmezliğine bağlı hastalıklarda artış gözlenirken, aralık ayında hava kirliliği kritik noktanın 7 katına yükselmişti.