"Kimse, 'Enez Bize Uzak' Dememeli"

"Kimse, 'Enez Bize Uzak' Dememeli"
2017 Enez Yılı'nın en büyük amacının Enez'in önemini herkese anlatmak olduğunu ifade eden İl Genel Meclisi Üyesi Şenol Kılıç, "Hiç kimse 'Enez bize uzak' demeden bu seferberliğe katkı vermeli." dedi.

'2017 Enez Yılı' dolayısıyla "Merkezden Dışa Doğru Tanıtım Seferberliği" ile tanıtım çalışmalarını yoğunlaştıran Enezliler, çevre il ve ilçelerdeki okulların yıl sonu gezilerini bu yıl Edirne'nin Enez ilçesine yönlendirmelerini bekliyorlar. "Enez’i tanıtmak için öncelikle Enez'i kendilerinin, Edirnelilerin ve hatta Trakyalıların tanıması gerektiği" kararı ile çeşitli düşünceler yaşama geçirilmeye çalışılıyor.

Bu konuda bilgi veren İl Genel Meclisi Üyesi Şenol Kılıç, "İl Kültür Müdürlüğü, 22 Nisan'da Turizm Haftası dolayısıyla kırk elli kadar öğrenciyi Enez'e gönderiyor. Kaymakamlığımız bu çocuklar için 2 rehber öğretmeni görevlendirerek gezinin daha yararlı geçmesini sağlayacak. Biz de gelen misafirlerimizi Gala Gölü'nde bir kır sofrası ile ağırlamayı planlıyoruz. Gelen öğrencilere ayrıca 'Adım Adım Enez' isimli öykü kitabımızı da hediye edeceğiz." dedi

Kılıç, sözlerini, "2017 yılını İl Genel Meclisi olarak oy birliği ile 'Enez yılı' ilan ettik. Bu yılın en büyük amacı, Enez’in önemini yalnız Enez’de yaşayan yerli halk için değil, tüm Edirne hatta Trakya için herkese anlatmak. Bu nedenle hiç kimse 'Enez bize uzak' demeden bu seferberliğe katkı vermeli. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz henüz eğitim sürecinde iken yönetici ve öğretmenlerimizin öncülüğünde Trakya'nın bu arkeolojik ve doğal zenginliklerini görüp öğrenmeli. Bu nedenle tüm okullarımızdan bu yıl çevreye yapacakları gezilerini Enez'e yönlendirmelerini bekliyoruz." diye sürdürdü.

Önceden haber verildiği takdirde gelecek olan gruplara yardımcı olacaklarını, rehber ve kılavuz desteği verebileceklerini belirten Şenol Kılıç, "Enez’i görmek, öğrenmek ve gurur duymak Trakya’da yaşayan herkesin hakkıdır. Enez’i bilmemek, görmemek her Trakyalı için eksikliktir." dedi.

EJH