Kırkpınar Tanıtım Aracı Yollarda

Kırkpınar Tanıtım Aracı Yollarda
'Tanıtım için şehir şehir gezmek gerekir' düşüncesiyle başlatılan proje, amacına ulaştı.Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni tanıtmak için yola çıkan Kırkpınar Tanıtım TIR’ı gittiği illerde büyük ilgiyle karşılandı.654...

'Tanıtım için şehir şehir gezmek gerekir' düşüncesiyle başlatılan proje, amacına ulaştı.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni tanıtmak için yola çıkan Kırkpınar Tanıtım TIR’ı gittiği illerde büyük ilgiyle karşılandı.

654 yıldır devam eden Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin ulusal ve uluslararası basında daha fazla yer bulmasını sağlamak, yağlı güreşleri sevdirmek, Edirne’yi bu vesile ile gündemde tutmak ve hafızalara yerleştirmek amacıyla yola çıkan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, birbirinden farklı projelere imza atmaya devam ediyor.

Göreve geldiği günden bu yana, Veli Efendi Hipodromu’nda ikinci Tarihi Kırkpınar Koşusu ’nu gerçekleştiren, Kırkpınar Yılın En iyileri Ödül Töreni düzenleyerek medyanın gözünü Edirne’ye çevirmeye çalışan ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin şanlı tarihinin yüzyıllar sonrasına taşınabilmesi için Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali Bilgi ve Dokümantasyon Merkezi’ni kuran Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bir ilke daha imza attı.

‘Tanıtım için şehir şehir gezmek gerek’ düşüncesiyle başlayan projede Kırkpınar’ın simgeleriyle süslenen TIR, 6 farklı ili gezdi.

6 günde Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Denizli’ye giden Tanıtım TIR'ı, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Kırkpınar’ı tanıtan sinevizyon gösterisinin yapıldığı TIR’da vatandaşlar 654 yıllık geleneğe davet edildi.

Tekirdağ’da Tanıtım TIR’ı ile karşılaşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tekirdağlıların fotoğraf çekme taleplerini ise yanıtsız bırakmayarak, Tanıtım TIR’ının önünde poz verdi.

Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Gürkan, Tekirdağlıları, 654 Yıllık geleneğe davet etti.

Tanıtım TIR'ının 20 farklı ili gezeceği bildirildi.

kırkpınar tanıtım aracı yollarda