Kırkpınar'ın En Güzel Fotoğrafları Seçildi

Kırkpınar'ın En Güzel Fotoğrafları Seçildi
654 yıllık gelenek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin fotoğraflarla ölümsüzleşmesini isteyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ve EFOD işbirliğinde, 654. Kırkpınar Yağlı...

654 yıllık gelenek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin fotoğraflarla ölümsüzleşmesini isteyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ve EFOD işbirliğinde, 654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında bu yıl 16’incisi düzenlenen Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması’nın seçmeleri yapıldı.

16’ıncı Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması’nın seçmeleri Hafızağa Konağı’nda düzenlendi.  Yarışmanın Seçici Kurul görevini ise, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, EFOD Yönetim Kurulu Üyesi Serdar İyiiz, Fotoğraf Sanatçıları Muhsin Divan, Behiç Günalan, Remzi Eski Kaplan, Serap Şahan Sokol, Tufan Kartal, Adnan Sokol yürüttü.

Edirne Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu’nun 5 yıl aralıksız olarak düzenlenen yarışmalara bir yıldız verdiğini ifade eden EFOD Yönetim Kurulu Üyesi Serdar İyiiz, “Biz geçen yıl 3 yıldız almayı hak ettik. Bu yıl 16’ıncı yarışmamızı düzenliyoruz. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın verdiği katkılarla düzenlenen bu yarışmanın 3 yıldız alması çok önemli. Türkiye’de bu başarıya ulaşmış 3 yarışmadan biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Sayın Belediye Başkanı Recep Gürkan’da EFOD üyesi. O da bir fotoğraf sanatçısı.” dedi.

Edirne’de Kırkpınar’ın artık kendini hissettirmeye başladığına değinen Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu ise, “Bugün artık ustalar konuşacak. Biz de onlardan bir şeyler öğrenmeye çalışacağız.” diye konuştu.

436 FOTOĞRAF YARIŞTI

Toplamda 123 kişinin 473 fotoğrafla katıldığı yarışmada 12 kişinin 32 fotoğrafı kural dışı bırakıldı. 113 kişinin 436 fotoğrafı arasında seçim yapmaya çalışan jüri üyeleri bir hayli zorlandı.

13 Temmuz 2015 tarihinde sonuçların açıklanacağı yarışmada birinciye 2 bin 500 TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye bin 500 TL, Edirne Belediyesi Özel Ödülünü kazanana bin TL, 3 adet mansiyon ödülünü kazanana 500 TL, sergilemeye değer görülen en fazla 33 adet fotoğrafın sahibine 100 TL para ödülü verilecek.

kırkpınarın en güzel fotoğrafları seçildi