Kitap Fuarının 3. Günü ve Ataol Behramoğlu Söyleşisi

Kitap Fuarının 3. Günü ve Ataol Behramoğlu Söyleşisi
Edirne Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Aziz Nesin'in doğumunun 100. yılına atfedilen Edirne Kitap Fuarı'nın 3. gününde fuara yine büyük ilgi gösterildi. Ataol Behramoğlu, 18.00-19.00 saatlerinde "Şiirlerin...

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Aziz Nesin'in doğumunun 100. yılına atfedilen Edirne Kitap Fuarı'nın 3. gününde fuara yine büyük ilgi gösterildi. Ataol Behramoğlu, 18.00-19.00 saatlerinde "Şiirlerin Hayatımızdaki Yeri" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

3 kitap 1

Türkiye'nin seçkin yazar ve yayınevlerinin bir araya geldiği 3. Edirne Kitap Fuarı'nın üçüncü gününde Nilgün Ilgaz, Aydın Ilgaz, Ahmet Aziz Nesin, Ataol Behramoğlu, Onur Behramoğlu gibi 20'den fazla yazar ve onlarca yayınevi kitapseverleri ağırladı. 09.30 - 20.00 saatleri arasında kitapseverlerle buluşan yazarlar kitaplarını imzaladı ve hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.

Ataol Behramoğlu, "Şiirlerin Hayatımızdaki Yeri" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Bu söyleşi hakkında bilgi, Edirne Belediyesi'nin dağıttığı etkinlik rehberinde yer almadığından Edirnelilere bir sürpriz oldu. Ataol Behramoğlu ve Onur Behramoğlu, etkinliğin ikinci gününde de "Yeniden Yaratılmanın Coşkusuyla Mektuplar" konulu bir söyleşi gerçekleştirmişlerdi.

3 kitap 2

Söyleşide Ataol Behramoğlu'na yöneltilen "Şiir hayatımızın her yerinde, peki ya hayatımızın şiirdeki yeri nedir?" sorusunun üzerine Behramoğlu, "Eğer yaşadığımız hayattan bahsediyorsak hayatımız şiirin hiçbir yerinde değildir. Ankara'da yaşanan hain saldırıyı kınıyorum. Suçlu, Türkiye'yi Ortadoğu batağına gömen Erdoğan ve Davutoğlu gibilerdir. Ölülerimizin elleri sonsuzca yakalarındadır." sözlerini kullandı.

Biz de Edirne Jet Haber ekibi olarak 3. Edirne Kitap Fuarı'nın üçüncü gününde Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'ndaydık. Fuarı dolaştık ve Ataol Behramoğlu'nun 18.00 - 19.00 saatleri arasında gerçekleşen söyleşisine konuk olduk.

3 kitap 3

Başta Edirne Belediyesi Başkanı Recep Gürkan olmak üzere fuarın gerçekleşmesini sağlayan yazar ve yayınevlerine katılımlarından dolayı ve fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Aziz Nesin'in yapıtlarından özel olarak derlenen ve Edirne Belediyesi tarafından halka ücretsiz bir şekilde dağıtımı sağlanan "Aziz Nesin'in Edirne Yazıları" isimli derleme kitabı için de Edirne Belediyesi'ne ayrıca teşekkür ediyoruz.

[su_slider source="media: 2221,2222,2223,2224,2225" centered="no" pages="no"]