3. Sultanbeyli Kısa Film Yarışması Jürisi Belirlendi

3. Sultanbeyli Kısa Film Yarışması Jürisi Belirlendi
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla Sultanbeyli Belediyesi'nce bu sene 3. kez gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla Sultanbeyli Belediyesi tarafından bu yıl 3. kez düzenlenecek "Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması", 23- 26 Kasım arasında sinemaseverlerle buluşacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, etkinliğin "Ulusal Yarışma" bölümünde başkanlığını yönetmen Murat Saraçoğlu'nun üstlendiği jüride görüntü yönetmeni Kürşat Üresin, oyuncu Mehmet Usta ve Çiçek Dilligil ile İran sinemasına dair çalışmalarıyla tanınan yazar Cihan Aktaş yer alıyor.

Başvuruları devam eden, yurt içi ve yurt dışından yoğun katılım olan yarışmada dereceye girecek filmler için sinemacılara toplam 157 bin lira ödül ve telif verilecek.

Yarışmayı birincilikle tamamlayan yapım 30 bin, ikinci film 20 bin, üçüncü film ise 10 bin liranın sahibi olacak. Ayrıca "Jüri Özel Ödülü" kapsamında seçilen filme 7 bin lira takdim edilecek.

Altı finalist projeyle özel seçkide yer alacak 5 filme beşer bin lira gösterim telifi verilecek. Yarışma kapsamında ödüllerin dağıtılacağı kategoriler arasında "En İyi Müzik", "En İyi Kurgu", "En İyi Görüntü Yönetimi", "En İyi Kadın Oyuncu" ve "En İyi Erkek Oyuncu" başlıkları bulunuyor.

Ayrıca onur ve emek ödüllerinin takdim edileceği etkinlikte, kısa film alanına destekleriyle öne çıkan kişi ve kurumlara da "Kısa Filme Destek Ödülleri" verilecek.

Kurmaca, belgesel, animasyon ve deneysel türünde filmlerin başvurabileceği yarışma için son başvuru tarihi 23 Ekim olarak belirlendi.

Yarışmaya dair detaylı bilgi www.sultanbeylikisafilm.com adresinde yer alıyor.