4. Geleneksel Malatya Yöresel Ürün Günleri Festivali Başladı

4. Geleneksel Malatya Yöresel Ürün Günleri Festivali Başladı
Sultangazi Belediyesi ile Malatya Dernekler Federasyonu ortaklığında gerçekleştirilen ''4. Geleneksel Malatya Yöresel Ürün Günleri Festivali'' başladı.

Sultangazi Belediyesi Etkinlik Alanı'ndaki festival açılışında bir konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, ilçede her yıl yöresel günler düzenlediklerini söyledi.

Dursun, "Yörelerimizi ve memleketlerimizi tanıtıyoruz. Ocak ayının ilk iki haftasına kadar Sultangazi'de yaşayan ve memleketini özleyen herkesin gününün olacağı bir alan oluşturduk. Toplamda 1 milyon kişi, 2 ay boyunca buralarda memleket günlerine katılmış ve özlemini gidermiş olacak.'' diye konuştu.

Belediyenin hizmetlerini anlatan Dursun, "Dünyanın en önemli sinema tarihi müzesini yapıyoruz. Projelerini bitirdik, ihalesine çıkıyoruz. Sinema tarihinde kullanılan tüm makine ve aletlerin yer alacağı çok özel bir müzeyi Sultan Şehir Kültür Adası'nda inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından Malatya'ya ait yöresel ürünler stantlarda vatandaşların beğenisine sunuldu.

Festivalin açılışına, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Malatya Dernekler Federasyonu Başkanı Yılmaz Durmuş, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu ve Güngören İlçe Başkanı Devran Yalçınkaya'nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Festival 8 Ekim'e kadar devam edecek.