Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Kültür Ve Sanat Merkezi Açıldı

Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Kültür Ve Sanat Merkezi Açıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Beylikdüzü Belediyesi ortaklığıyla inşa edilen Fatih Sultan Mehmet Kültür ve Sanat Merkezi açıldı.

Merkezin açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, uzun yıllardır yaşadığı ve geçmiş dönem belediye başkanlığını yaptığı Beylikdüzü'nün Yakuplu Mahallesi'ne böylesi bir eseri kazandırmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

İmamoğlu, İstanbul'un 39 ilçesine eşit hizmet anlayışıyla yol yürüdüklerini vurgulayarak açılışın İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümünde yapılmasının önemine işaret etti.

İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in ve kenti düşman işgalinden kurtaran Mustafa Kemal Atatürk'ün isimlerini Beylikdüzü'nde yaşatmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren İmamoğlu, nice komutanın istediği ama yapamadığı fethi, Fatih Sultan Mehmet'in gerçekleştirdiğini kaydetti.

İmamoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

''Fatih Sultan Mehmet, daha önce kaybedenlerin yaptıklarını yapmadı. İnsanlarda mantalite değişimini sağlayarak, komutanlarının fikirlerini alıp, askerleriyle beraber mücadele biçimindeki o değişiklikle 21 yaşında İstanbul'u fethetti. Bizim de gönülleri fethetmek için yol ve yöntem bulma zorunluluğumuz vardır. Memlekette itibarsız hale gelen siyaset alanının, siyasetçi sahasının itibarlı hale gelmesi için hep birlikte çok güçlü bir değişime muhtaç olduğumuzu ve hepimizin bu yola katkı sunmamız gerektiğini buradan bir kez daha duyurmak isterim.''

Bu dönemin fethinin de gönülleri fethetmek olduğunu belirten İmamoğlu, bunun için de itibarlı, çağa ayak uyduran siyaseti ve hizmet biçimini ortaya koymak gerektiğini, yolculuklarının temel felsefesinin bu olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından İmamoğlu ve beraberindekiler, kurdele keserek merkezin açılışını gerçekleştirdi.