Edirne'deki Kent Müzesi 87 Bin 470 Kişi Ağırladı

Edirne'deki Kent Müzesi 87 Bin 470 Kişi Ağırladı
Başkan Gürkan tarafından yapılan açıklamada Edirne Kent Müzesini bugüne dek 87 bin 470 kişinin ziyaret ettiği ifade edildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kent müzesinin kente kazandırılan en güzel eserlerden olduğunu ifade etti.

Edirne'nin geleceği ile geçmişi arasında bir köprü vazifesi gören müzenin aynı zamanda göç tarihini de içerisinde barındırdığını kaydeden Başkan Gürkan, "Ödüllü kent müzesi yoğun ilgi görüyor. Pazartesi hariç haftanın 6 günü açık olan müzeyi açıldığı günden beri 87 bin 470 kişi ziyaret etti. Bu yıl ise ağustos ayına kadar müze 13 bin 539 kişiyi ağırladı." dedi.

Müzede bu sene gerçekleştirilen etkinliklere ve kurslara 678 vatandaşın katıldığını ifade eden Başkan Gürkan, bu kapsamda yapılan yarışmalara ise 230 öğrencinin katılım sağladığını belirtti.

Gürkan, müzenin açıldığı günden itibaren önemli kurumlardan birçok ödüle layık görüldüğünü belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Son ödülünü Tarihi Kentler Birliği'nden alan kent müzesi, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda 'Edirne Kent Müzesi Uygulama Ödülü'ne, Sign of the City Awards Gayrimenkul Yarışması'nda 'En İyi Sosyo-Kültürel Yapı Ödülü'ne ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri'nde 'Edirne Kent Müzesi Tarihi Değerleri İle Yaşayan Ve Yaşatılan Edirne' projesi ile ödül almıştı."