Mahallemde Sinema Var Etkinliği Düzenlendi

Mahallemde Sinema Var Etkinliği Düzenlendi
Gebze Belediyesi'nce çocuklara ilişkin "Mahallemde Sinema Var" etkinliği gerçekleştiriliyor.

Ağustos ayı boyunca Gebze ilçesindeki 22 mahallede yapılması planlanan programda, "Nasretin Hoca", "Rafadan Tayfa", "Aslan Hürkuş" ve "Nasrettin Hoca Zaman Yolcusu" gibi filmler gösterilecek.

Gebze Belediyesi Başkanı Zinnur Büyükgöz, etkinliğin tamamen çocuklara yönelik yapılacağını kaydetti.

Etkinliğin 22 mahalleyi kapsadığının altını çizen Büyükgöz, "Program öncesinde Hacivat ve Karagöz gibi oyunlar sergileniyor. Bununla beraber, onlara pamuk şekeri, mısır ve elma şekeri gibi ikramlarda bulunuyoruz." dedi.

Etkinliğin amacının, şehirlerde azalan komşuluk ilişkilerinin canlandırılması olduğuna işaret eden Büyükgöz, şu ifadelere yer verdi.

"Çocuklarda, bu akşamın bir iz bırakacağını düşünüyoruz. Ayrıca mahalledeki çocukların tanışmasını, konuşmasını, annelerin birbiriyle tanışmasını ve sohbet etmesini sağlıyoruz. Mahalle dostluğu ve arkadaşlığı kavramını yaşatmak için mücadele ediyoruz. Kentin birbirinden ayrıştıran, uzaklaştıran faktörleri var. Burada kaynaştıran ve birleştiren bir durumu onlara kazandırmaya çalışıyoruz. Bu da onlar için büyük bir fırsat olacak. Bu programın çocuklarımız için bir soluk olacağını düşünüyorum."