Valilikten Nilüfer Müzik Festivali Açıklaması

Valilikten Nilüfer Müzik Festivali Açıklaması
Bursa'da, Nilüfer Belediyesi tarafından 1-3 Eylül'de düzenlenmesi planlanan "Nilüfer Müzik Festivali"ne yasak getirildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı aktarıldı.

Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarındaki "Nilüfer Müzik Festivali'ne yasak" başlıklı haberle ilişkin bazı konuların kamuoyuyla paylaşılması gerektiği kaydedildi.

Nilüfer Balat Atatürk Ormanı'nda yapılması planlanan festivalle ilgili olarak emniyet personeli görevlendirilmesi, güvenlik ve trafik tedbirleri alınmasının talep edildiği kaydeden açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu talep üzerine Nilüfer Kaymakamlığımızca festival düzenlenecek alanın orman alanı içerisinde bulunması nedeniyle başta orman yangınlarının önlenmesi olmak üzere, vatandaşlarımızın yaşayabileceği olumsuzluklara karşı asayiş, güvenlik, trafik ve alanda tahliye yollarının açık tutulması ve ilgili mevzuatlarda belirtilen hususlarda gerekli önlemlerin alınmak kaydıyla festivalin düzenlenmesi uygun görülmüştür. Konuyla ilgili olarak kamuoyuna yansıyan, festivalin Valiliğimizce yasaklandığına ilişkin haber, yorum ve açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır."