LÖSEV Haftası Törenlerle Kutlandı

LÖSEV Haftası Törenlerle Kutlandı
30 Mayıs - 5 Haziran tarihleri arasında düzenlenen LÖSEV Haftası, Edirne’de törenlerle kutlandı. Lösemili çocuklara dikkat çekmek isteyen LÖSEV Vakfı ile lösemili çocuklar ve aileleri belediye binası önünden Saraçlar Caddesine...

30 Mayıs - 5 Haziran tarihleri arasında düzenlenen LÖSEV Haftası, Edirne’de törenlerle kutlandı. Lösemili çocuklara dikkat çekmek isteyen LÖSEV Vakfı ile lösemili çocuklar ve aileleri belediye binası önünden Saraçlar Caddesine kadar yürüdü. Yürüyüşe katılan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, acıların paylaştıkça azalacağına değinerek, “Her şey birlikte olmaktan geçer. Bir olalım, iri olalım, diri olalım.” dedi.

LÖSEV Haftası nedeniyle LÖSEF Vakfı, Edirne’de çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinliklere Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, LÖSEV Vakfı yetkililer, lösemili çocuklar ve aileleri katıldı. Tören belediye binasında toplanan kortejin Saraçlar Caddesi’ne kadar yürümesiyle start aldı. Saraçlar Caddesi’nde yapılan etkinlikte konuşan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, “30 Mayıs- 5 Haziran tarihleri arası, dünyada 14 yıldır, 90 ülkede, 140 ayrı lösemi derneği tarafından kutlanıyor. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, lösev ve lösevli çocuklara büyük destek veriyor. Bundan da mutluluk duyuyoruz. LÖSEV 10 Mayıs’ta Ankara’da çok büyük bir hastane açtı. Türkiye’nin en büyük sağlık merkezi oldu. Ona da desteğimizi göstermek için Ankara’daydık. Biz acıların paylaştıkça azaldığı, sevinçlerinde paylaştıkça çoğaldığını bilen insanlarız. Biz Edirneliler, Edirne halkı her zaman acıları paylaşır. Ben Edirne halkına çok teşekkür ediyorum. Her şey birlikte olmaktan geçer. Bir olalım, iri olalım, diri olalım” dedi.

Etkinlikler Saraçlar Caddesi’ne açılan stantla devam etti.

lösev haftası 2