Madde Bağımlılığı Seminerleri Kıraathanelerde

Madde Bağımlılığı Seminerleri Kıraathanelerde
Madde Bağımlılığı Seminerleri Kıraathanelerde Edirne Belediyesi Başkanlığı sosyal sorumluluk projeleri kapsamında sürdürülen "madde bağımlılığı ile mücadele" konulu eğitim seminerleri, mahalle kahvehanelerinde devam ediyor.Edirne...

Madde Bağımlılığı Seminerleri Kıraathanelerde Edirne Belediyesi Başkanlığı sosyal sorumluluk projeleri kapsamında sürdürülen "madde bağımlılığı ile mücadele" konulu eğitim seminerleri, mahalle kahvehanelerinde devam ediyor.

Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Aile Danışma Merkezi tarafından, Edirne merkez başta olmak üzere çevre ilçelerdeki okullarda, kamu kurumlarında düzenlenen madde bağımlılığı ile mücadele seminerleri, daha çok vatandaşa ulaşabilmek için, mahalle kahvehanelerinde düzenlenmeye başladı.

Kahvehane seminerlerinin ilki, Abdurrahman Mahallesi’nde, mahalle sakinlerinin katılımı gerçekleşti. Edirne Belediyesi Aile Danışma Merkezi’nde görevli Uzm. Psik. Danışman Esra Selvi tarafından verilen "madde bağımlılığı ile mücadele" konulu eğitim seminerine mahalle sakinlerinin yoğun ilgisi vardı. Mahalle sakinleri, "Belediyemizin bu kadar önemli bir konuda mahallemize kadar gelerek bizleri bilgilendirmeleri çok güzel. Bizler bu seminerlerin daha sık tekrarlanmasını talep ediyoruz. Çocuklarımızı bu tür bağımlılık yapan maddelerden uzak tutmak için aileler olarak bizlerin bilgilendirmesi çok faydalı olacaktır." dediler.

madde bağımlılığı 1

Edirne Belediyesi Aile Danışma Merkezi’nde görevli Uzm. Psik. Danışman Esra Selvi, "Edirne Belediyesi olarak birçok konuda bilgilendirme seminerleri veriyoruz. Bu ay en yoğun olarak vereceğimiz bilgilendirme semineri madde bağımlılığı ile ilgili olmaktadır. Okullarda ve kamu kuruluşlarında yaptığımız seminerlerde çok verimli sonuçlar alınca bunu mahallerde de yapma kararı aldık. Mahalle halkını kıraathanelerde toplayarak bilgilendirme semineri veriyoruz." dedi. Selvi, seminerde ailelere seslenerek, "Çocuklarınız anne ve babalarından korkmasınlar. Başlarına bir şey geldiğinde ya da bir hata yaptıklarında size rahatlıkla söyleyebilsinler. Sonrasında sorun daha büyüdüğünde haberiniz olur ve çözümü bazen daha zor olabilir." diye konuştu.

Madde Bağımlılığı ile mücadele seminerlerinde madde bağımlılığının zararları, nasıl uzak durulması gerektiği, sıkça karşılaşılan bonzaiden nasıl uzak kalınması gerektiği ile ilgili bilgiler veriliyor.

madde bağımlılığı 2