Mental Aritmetik Kursu Devam Ediyor

Mental Aritmetik Kursu Devam Ediyor
Çorlu Belediyesi tarafından başlatılan "Mental Aritmetik Zihinsel Gelişim" eğitim kursu devam ediyor.

Trakya'da ilk defa Çorlu Belediyesi tarafından başlatılan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde verilen "Mental Aritmetik Zihinsel Gelişim" eğitim kursu devam ediyor.

5-11 yaş arasındaki çocukların zihinsel ve düşsel gelişimine katkıda bulunan mental aritmetik eğitimlerini düzenlediği kurslarla Çorlu'daki çocukların hizmetine sunan Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 15 Şubat 2016 tarihinde başlattığı kurslar yoğun talep gördü.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı kurs ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Trakya bölgesinde ilk olarak Belediyemiz bünyesinde açılan kursumuz, Mental Aritmetik Öğretmeni Ebru Aşık tarafından veriliyor. Çok yoğun talep gören kursumuz hafta içi ve hafta sonu devam ediyor. İlk kur okulların kapanmasına yakın zamanda sona erecek. Bu süreçte yapılan başvurular neticesinde de yeni dönem kursları başlayacak." dedi.

Mental Aritmetik Zihinsel Gelişim Programında temel araç olarak abaküsün kullanıldığını belirten Başkan Yardımcısı Avcı, "Abaküs kullanımının öğrenilmesi ile başlayan program bir süre sonra abaküsün kaldırılması ile sürer ve öğrenciler, işlemleri abaküs imajını zihinlerinde canlandırmak suretiyle çok hızlı bir şekilde tamamen zihinden yapmayı öğrenirler. Bilim adamları her çocuğun beyninde muazzam bir potansiyel bulunduğuna inanıyor ve bunun bir tür gizli cevher olduğunu söylüyorlar. Bu cevher ortaya çıkarılıp işlenmediği takdirde hep atıl kalır. Ortaya çıkarılıp işlenmesi dehanın keşfedilerek geliştirilmesi demektir. Bu eğitim sayesinde hem sağ hem de sol beyin çalışmaktadır. Kısacası mental aritmetik bilgisayar, hesap makinesi, kağıt, kalem gibi hiçbir araç kullanmaksızın yalnızca insan zihninin gücü ile yapılan aritmetik işlem yöntemidir." diye konuştu.

"Mental Aritmetik Zihinsel Gelişim" eğitim kursu 12 Haziran 2016'da sona erecek olup, yeni dönem için başvurular değerlendirilerek kurslara devam edilecek.

EdirneJetHaber Haber Merkezi