Meriç Belediyeler Birliği'nin Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

Meriç Belediyeler Birliği'nin Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ne dayanarak bu sözleşmeye taraf olan devletlerin yerel yönetimleriyle ve Edirne il sınırları dahilindeki belediyeler arasında işbirliği yapmak amacıyla kurulan Meriç Belediyeler Birliği'nin olağan toplantısı...

Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ne dayanarak bu sözleşmeye taraf olan devletlerin yerel yönetimleriyle ve Edirne il sınırları dahilindeki belediyeler arasında işbirliği yapmak amacıyla kurulan Meriç Belediyeler Birliği'nin olağan toplantısı gerçekleştirildi. 8 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, 2016 yılının bütçeleri karara bağlandı.

Meriç Belediyeler Birliği'nin olağan toplantısı Edirne Belediyesi Meclis Salonu'nda, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Meriç Belediyeler Birliği'ne üye olan Edirne Belediyesi, Havsa Belediyesi, İpsala Belediyesi, Esetçe Belediyesi, Yenikarpuzlu Belediyesi, Beğendik Belediyesi, Küplü Belediyesi, Subaşı Belediyesi'nin belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı.

Meriç Belediyeler Birliği'ne üye olan belediyelerin birçoğunun sınır komşusunun Yunanistan olduğuna değinen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Yunanistan, İnterrek Projesine hiç kapılarını açmadı. AB tarafından bu proje onaylanmasına rağmen, Yunanistan deniz sınırının kendi isteği doğrultusunda belirlenmemesinden dolayı; 'Burada sınırlar belli değil bu yüzden biz sınır ötesi işbirliği yapmak istemiyoruz' dediler. Bu bir dezavantaj oluşturuyor. Yunanistan'ın bu tavrı nedeniyle ne İnterrek'ten ne de IPA'dan yararlanacak projeler yapılamadı. Bu konuyu Brüksel'de de dile getirdim. Onlardaki yetkililerde Yunanistan!la bu konu hakkında görüşeceklerini söylediler." dedi.