Meriç Nehri Kenarında Klasik Müzik Konseri

Meriç Nehri Kenarında Klasik Müzik Konseri
​Edirne Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Trakya Oda Orkestrası’ndan muhteşem klasik müzik konseri, Edirne’de ilk kez düzenlendi.​Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan,...

​Edirne Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Trakya Oda Orkestrası’ndan muhteşem klasik müzik konseri, Edirne’de ilk kez düzenlendi.

​Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, çok sayıda klasik müziksever katıldı. Trakya Oda Orkestrası’nın Edirne’deki ilk konserine yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, “Protokol Evi’nde muhteşem manzara eşliğinde ki müzik ziyafeti için Orkestra’ ya ve Edirne Belediye Başkanlığı’na teşekkür ediyoruz.” dediler.

​Trakya Oda Orkestrası Şefi Alper Çam, Edirne’de ilk kez konser vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Klasik müzik konserlerinin büyük şehirler dışında düzenlenmemesi vatandaşların klasik müziğe uzak kalmalarına neden oluyor. Trakya Oda Orkestrası olarak bizler, klasik müzikte bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Tamamı konservatuvar mezunu olan 15 kişilik kadromuz ile tüm Trakya’yı klasik müzikle tanıştırmak, buluşmak için yola çıktık. Edirne’de bu ilk konserimiz ve devamının geleceğini tahmin ediyoruz. Bizi Edirne Halkı’yla buluşturan Sayın Belediye Başkanı Recep Gürkan’a çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

​Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne’de turizm yanı sıra kültür ve sanatta da ön planda olmak istiyoruz. Bu akşamda Edirne Halkımızla birlikte muhteşem Meriç Nehri ve Selimiye Camii manzarası eşliğinde Trakya Oda Orkestrası’nın konserini dinledik. Çok keyifli idi. Konserimize gelen herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

BAŞKAN GÜRKAN’A SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

Unutulmaz bir konserin ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a sürpriz doğum günü düzenlendi. Yeni yaşına dostlarıyla ve belediye personeliyle birlikte giren Gürkan, duyduğu mutluluğunu dile getirdi. Doğum günü pastasını kesen Gürkan, ilk lokmayı ise, kızı Eylem Gürkan’a verdi.

image