6 Saatlik Seyahat Süresi 2 Saate Düşecek! Çalışmalar Devam Ediyor

6 Saatlik Seyahat Süresi 2 Saate Düşecek! Çalışmalar Devam Ediyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülecek Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı projesi tamamlandığından 6 saat süren seyahat süresini 2 saate inecek. Hızlı tren hattı projesinin 2025'te tamamlanması...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülecek Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı projesi tamamlandığından 6 saat süren seyahat süresini 2 saate inecek. Hızlı tren hattı projesinin 2025'te tamamlanması hedefleniyor.

Sürdürülebilir ekonomik büyüme adına büyük bir katkı sağlayan demir yollarının artan önemine istinaden özellikle hızlı tren işletmeciliğine yönelik yatırımları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından önümüzdeki sene de devam ettirilecek. Bu kapsamda; Çukurova Havalimanı bağlantısı dahil olmak üzere Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Hattı'nın sinyalizasyon, elektrifikasyon ve üstyapı, Adana-Mersin arası 1. ve 2. hattın rehabilitasyonu ile Adana-Mersin arasındaki 3. ve 4. hat kalan altyapı işleri ihalesiyle ilgili firmaya martta yer teslimi yapıldı.

303 Kilometreye Düşecek

İnşaat çalışmaları 6 kesim şeklinde süren Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı'nın 2025'te tamamlanması planlanıyor. Hızlı trenle ulaşım sağlamak için Mersin Adana-Osmaniye-Gaziantep arasında saatte 160-200 kilometre hıza uygun çift hatlı, sinyalli ve elektrikli hızlı demiryolu hattı yapılacak. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep arası mevcutta 361 kilometre olup, projenin tamamlanmasıyla mesafe 303 kilometreye, 6 saat 23 dakika süren seyahat süresi ise 2 saat 15 dakikaya inecek. Projede 130 adet alt ve üst geçit, 63 adet köprü ve viyadük ile 50 adet tünel yer alacak.