AFAD 2 İl İçin Uyarı Yaptı! 'Bu Akşam Çok Kuvvetli Geliyor'

AFAD 2 İl İçin Uyarı Yaptı! 'Bu Akşam Çok Kuvvetli Geliyor'
Kış mevsimlerinin yaşanmasıyla beraber dışarı çıkmayı düşünen veya plan yapmak isteyen vatandaşlar, hava durumunu daha sık takip ediyor.Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan haftalık hava durumu tahminine göre,...

Kış mevsimlerinin yaşanmasıyla beraber dışarı çıkmayı düşünen veya plan yapmak isteyen vatandaşlar, hava durumunu daha sık takip ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan haftalık hava durumu tahminine göre, kuvvetli yağmur beklendiği ifade edilmişti.

Yerel Kuvvetli Yağışlar Bekleniyor

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, bu akşam saatlerinde başlayacak olan yağmur yarına dek devam edecek. Açıklamada, İstanbul geneli ve Tekirdağ'ın Kapaklı, Çerkezköy, Ergene, Saray, Çorlu ve Marmara Ereğlisi ilçelerinde görülmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olmasının beklendiği ifade edildi.

Yağışların15-35 kg/m2 şeklinde olması bekleniyor.

Açıklamada, sağanak yağış sebebi ile yaşanacak ulaşımda aksamalar, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı.

AFAD Tarafından da Uyarı Yapıldı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) sosyal medya hesabı üzerinden yapılan uyarıda, "Akşam saatlerinden itibaren, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç) ile İzmir'in kuzeyinde (Dikili, Bergama) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış bekleniyor. 18 Kasım Cuma günü, Kıyı Ege’de beklenen yağışların etki alanını genişleterek İzmir il geneli ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını önemle hatırlatıyoruz." denildi.