Aman Dikkat! Meteoroloji'den 7 İle Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Aman Dikkat! Meteoroloji'den 7 İle Kuvvetli Rüzgar Uyarısı
Kış mevsimi kendini göstermeye devam ediyor. Meteoroloji’den bazı kentlere ilişkin uyarılar art arda yapılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 20 Kasım 2022 raporunda hafta sonu için birkaç ile uyarıda...

Kış mevsimi kendini göstermeye devam ediyor. Meteoroloji’den bazı kentlere ilişkin uyarılar art arda yapılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 20 Kasım 2022 raporunda hafta sonu için birkaç ile uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, haftalık hava tahminlerine dair raporlar yayınlanmaya devam ediyor.

Meteoroloji Teker Teker Uyardı

Meteoroloji, Edirne, Sakarya, İstanbul, Yalova, Kırklareli, Kocaeli ve Tekirdağ'da yarın kuvvetli rüzgar beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan duyuruda yarın Edirne, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Tekirdağ, İstanbul ve Kırklareli'nde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar nedeni ile soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı.

19-25 Kasım Tarihlerine Dikkat

Öte yandan, Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre 19-25 Kasım tarihleri arasında, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklıkları beklenirken, doğu bölgelerinde ise havaların mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji haftalık tahmin için yaptığı açıklamada, ”Hava sıcaklıklarının ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.” ifadelerine yer verdi.

19-25 Kasım tarihleri arasında Türkiye'nin belirli kesimlerinde yağış ihtimali olurken, 25 Kasım 2022 Cuma günü verilerine göre, ülke genelinde yağış yaşanabilir.