Aman Dikkat! Meteoroloji'den Hafta Sonu İçin Fırtına ve Sağanak Yağış Uyarısı

Aman Dikkat! Meteoroloji'den Hafta Sonu İçin Fırtına ve Sağanak Yağış Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), güncel hava tahmin raporunu yayımladı. Rapor, 12-13-14-15 ve 16 Kasım 2022 tarihlerini kapsıyor. Ülkemizin genelinde hava sıcaklarının mevsim normallerinde olması bekleniyor. Hafta sonu Kuzey...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), güncel hava tahmin raporunu yayımladı. Rapor, 12-13-14-15 ve 16 Kasım 2022 tarihlerini kapsıyor. Ülkemizin genelinde hava sıcaklarının mevsim normallerinde olması bekleniyor. Hafta sonu Kuzey Ege'nin kuzeyinde kuvvetli rüzgar, Batı Trakya illerinde ise sağanak sağış olacağı tahmin ediliyor.

Son tahminlere göre hafta sonu ülkenin genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesi ve güneşli havanın etkili olacağı öngörülüyor. Meteoroloji'den alınan güncel rapora göre İstanbul ve civarında kapalı ve bulutlu bir hava olması beklenirken Batı Trakya illerinde sağanak yağış  öngörülüyor.

MGM'den Fırtına Uyarısı Geldi

Hafta sonu için Orta Karadeniz'de de yağış uyarısı mevcut. Ülkemizin iç kesimlerinde ise sis bekleniyor.  Meteoroloji, Kuzey Ege denizinde ise fırtına uyarısında bulundu.

Meteoroloji'nin açıklamasında, "Kuzey Ege'nin kuzeyinde rüzgarın, bugün (12 Kasım) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor." ifadeleri kullanıldı.

Kuzey Ege'nin kuzey bölümünde hakim olması beklenen fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Kar Yağışı ve Karla Karışık Yağmur Bekleniyor

MGM, fırtına sebepli ulaşımda aksamalar yaşanabileceği konusunda ve oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Genel olarak, Türkiye2nin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunun kar yağışlı ve karla karışık yağmurlu, Siirt, Batman, Ordu, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Doğu Karadeniz çevrelerinin sağanak ve yağmurlu geçmesi bekleniyor.

İç ve kuzey kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında büyük bir değişikliğin yaşanmaması, ülke genelinde mevsim normallerinde olması bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve doğu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

İşte Meteoroloji'nin 5 Günlük Hava Durumu Tahmini