Bakan Kurum Tarih Vererek Duyurdu! Sosyal Konut Projesinde Son Durum

Bakan Kurum Tarih Vererek Duyurdu! Sosyal Konut Projesinde Son Durum
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan 'İlk Evim, İlk İş Yerim'e dair son durumu paylaştı.Bakan Kurum, Sosyal Konut Projesi'ne 1.5 ayda 8 milyon vatandaşın başvurduğunu...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan 'İlk Evim, İlk İş Yerim'e dair son durumu paylaştı.

Bakan Kurum, Sosyal Konut Projesi'ne 1.5 ayda 8 milyon vatandaşın başvurduğunu duyurdu.

Geçerli başvuru sayısının ise 5 Milyon 135 Bin 324 olduğunu dile getiren Bakan Kurum, genç başvuru sayısının ise 2 milyonu geçtiğini duyurdu. Kurum, en çok başvurunun İstanbul'dan yapıldığını da ifade etti.

17 İlde 6 Bine Yakın Konut Yapılıyor

Bakan Kurum'un ifadeleri şu şekilde:

"İlk Evim projemize milletimiz güvendi, inandı! 1.5 ayda 8 milyon kişi başvurdu. Geçerli başvuru sayısı 5 milyon 135 bin 324! Projeye en çok ilgi de gençlerimizden geldi. 2 milyon 30 bin 277 gencimiz başvuru yaptı. En çok başvuru da İstanbul’dan yapıldı.

Başvuru sürerken, geçen hafta ilk temellerimizi attık. 17 ilde 6 bine yakın konutumuz hızla yapılıyor. Kuralarımızı da bir an önce çekip, Mart'a kadar hepsini tamamlayacağız. Söz verdiğimiz gibi 2 yıl içinde 250.000 konutumuzu teslim edeceğiz.

Projemize sahip çıkan vatandaşlarımıza müteşekkiriz! Milletimiz için en güzelini yaptık, yapıyoruz, yapacağız!"