Bir Devir Sona Eriyor! Serpme Kahvaltı Tarih Oluyor, Yeni Dönem Başlıyor

Bir Devir Sona Eriyor! Serpme Kahvaltı Tarih Oluyor, Yeni Dönem Başlıyor
Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, serpme kahvaltı döneminin sona erdiğini duyurdu. Türkiye genelinde serpme kahvaltı sonrası ürünlerin yarısının çöpe atıldığını ve senelik 100...

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, serpme kahvaltı döneminin sona erdiğini duyurdu. Türkiye genelinde serpme kahvaltı sonrası ürünlerin yarısının çöpe atıldığını ve senelik 100 milyar lira israf yaşandığını ifade etti. Başkan Bingöl, bunun önüne geçmek için serpme kahvaltı yerine seçmeli kahvaltı uygulamasına geçileceğini ifade etti.

Ülke genelinde 300 bin restoran ve lokanta olduğunu belirten Bingöl, bunların yaklaşın 100 binin açık büfe kahvaltı verdiğini kaydederek, "İsrafın 100 milyar liralık bölümünün serpme kahvaltıdan kaynaklandığı aşikar. Bu her açıdan çok sıkıntılı bir durum. Bundan böyle serpme kahvaltı yerine seçmeli kahvaltıya geçme kararı aldık" şeklinde konuştu.

Tüketiciye Yüzde 50 Kazanç Sağlayacak

Bingöl, seçme kahvaltı uygulamasında müşteriye seçeceği ürünün getirileceği ve onun ücretinin ödeneceğinin altını çizdi. Bingöl, "Neyi yemek istiyorsanız yiyorsunuz ve ona göre para ödüyorsunuz. Sofradaki hiçbir şey böylece çöpe gitmiyor. Tüketiciye de mekan sahibine de kazanç sağlıyor. Önceden çocuklar da dahil kişi başı ücret ödenirken, şimdi belki de yalnız patates kızartması rakamı ödeniyor. Tüketici de yüzde 50 tasarruf edecek" dedi.