Bu İlde Yaşayanlar Dikkat! Meteoroloji'den Sarı Kod Uyarısı Yapıldı

Bu İlde Yaşayanlar Dikkat! Meteoroloji'den Sarı Kod Uyarısı Yapıldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahminlerini yayımlamaya devam ediyor. Meteoroloji, güncel hava durumu raporunu açıkladı.Meteoroloji, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için uyarılar yapmayı da sürdürüyor. Meteoroloji,...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahminlerini yayımlamaya devam ediyor. Meteoroloji, güncel hava durumu raporunu açıkladı.

Meteoroloji, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için uyarılar yapmayı da sürdürüyor. Meteoroloji, Bursa için kuvvetli rüzgar ve fırtına ihtimali bulunduğunu açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa için sarı kodlu uyarı verdi ve vatandaşlara uyarıda bulundu.

Meteoroloji'den 12 Saatlik Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Bursa için yapılan duyuruda, 17 Kasım 2022 Perşembe günü saat 09.00’dan gece 21.00’a kadar sürmesi beklendiği ifade edildi. Meteoroloji'nin kuvvetli rüzgara ilişkin yaptığı uyarıda şu ifadelere yer verildi:

“Rüzgârın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) zaman zaman kısa süreli fırtına (70-80 kilometre/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgârın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.”

Öte yandan, Meteoroloji yarın meydana gelebilecek fırtına için tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği yönünde de uyarı yaptı.

Sarı Kodlu Uyarı Ne Anlama Gelir?

Sarı kodlu uyarı, hava durumunda "potansiyel tehlike durumu" anlamına geliyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.