Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat! AFAD'dan 6 Kente Kritik Uyarı

Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat! AFAD'dan 6 Kente Kritik Uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıları dikkate alan AFAD da 6 il için de uyarılarda bulundu.Meteoroloji tarafından yapılan son hava durumu tahminlerine göre kuvvetli rüzgar, fırtına, lodos, sel, su baskınları,...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıları dikkate alan AFAD da 6 il için de uyarılarda bulundu.

Meteoroloji tarafından yapılan son hava durumu tahminlerine göre kuvvetli rüzgar, fırtına, lodos, sel, su baskınları, heyelan hatta hortuma karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği her defasında hatırlatılıyor. Kış aylarının yaşanmaya başladığımız günümüzde yağış ve fırtına gün yüzüne çıktı. Son olarak AFAD da uyarı yaptı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada 6 kente turuncu ve sarı uyarıda bulunuldu.

AFAD tarafından yapılan açıklamada 5 ile için turuncu, 1 il için de sarı uyarı verildi.

AFAD'ın sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği duyuruda, 6 kentte yaşayan vatandaşlara yönelik bilgilendirme sunuldu.

Kuvvetli ve Çok Kuvvetli Yağış Uyarısı

AFAD Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Kıyı Ege ve Kuzey Ege'de kuvvetli ve çok kuvvetli, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batısı, İzmir'in güneydoğusu ile Aydın ve Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Antalya'nın batı ilçelerinde akşam saatlerinden sonra etkisini artırması ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor" ifadelerine yer verdi.

Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Uyarısı

Bölgelere yönelik uyarının yer aldığı açıklamada, "Ege Bölgesi, Batı Akdeniz ve Göller Yöresinde yağışlarla beraber rüzgarın güney yönlerden kuvvetli zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor." şeklinde yazıldı.

AFAD, vatandaşlara yönelik "Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını önemle hatırlatıyoruz." dedi.