Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat! Meteoroloji'den 3 İle Sel Uyarısı

Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat! Meteoroloji'den 3 İle Sel Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son güncel hava durumu tahminleri dikkat geçti. MGM'nin güncel raporuna göre; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Akdeniz'in doğusu, Batı Akdeniz, Ege ve Trakya yağışlara teslim...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son güncel hava durumu tahminleri dikkat geçti. MGM'nin güncel raporuna göre; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Akdeniz'in doğusu, Batı Akdeniz, Ege ve Trakya yağışlara teslim olacak. Meteoroloji'den İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması beklenen sağanak yağış sonrası sel yaşanabileceği yönünde uyarı yapıldı.

Meteoroloji tarafından yapılan güncel değerlendirmelere göre Türkiye'nin batı, iç ve güney kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu; Ege, Akdeniz, Marmara, Adıyaman, Kilis, Gaziantep, Elazığ, Malatya, Zonguldak, Düzce, Bolu, Eskişehir ve Ankara çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise az bulutlu geçmesi bekleniyor. Yağışların, Ege kıyıları ve Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den Sel Uyarısı

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik görülmemesi ve genellikle mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor. Yağışların, Ege kıyıları ile Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin edilen sağanak, sele dönüşebilir.

Güncel Hava Durumu Şu Şekilde: