Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat! Meteoroloji'den Dikkat Çeken Uyarılar

Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat! Meteoroloji'den Dikkat Çeken Uyarılar
Meteoroloji tarafından 19 Kasım (bugün) için yapılan hava tahminleri ve uyarılar dikkat çekti. Yayımlanan rapora göre Türkiye genelinde sağanak ve fırtına etkili olacak. Alarm seviyesinin turuncuya çekilmesi ise korkuttu.Meteoroloji...

Meteoroloji tarafından 19 Kasım (bugün) için yapılan hava tahminleri ve uyarılar dikkat çekti. Yayımlanan rapora göre Türkiye genelinde sağanak ve fırtına etkili olacak. Alarm seviyesinin turuncuya çekilmesi ise korkuttu.

Meteoroloji tarafından yapılan son hava durumu tahminlerine göre: Yurdun genelinin çok ve parçalı bulutlu, Çankırı, Çanakkale, Eskişehir, Ankara, Marmara, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Batı Karadeniz, kıyı ve kuzey Ege ve Akdeniz çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Antalya'nın doğusunda yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey iç ve batı kesimlerde güney yönden (lodos) kuvvetli eseceği öngörülüyor. Doğu bölgelerde sabah saatlerinde sis ve yer yer pus olayının görüleceği tahmin ediliyor.

'Kuvvetli Yağış Bekleniyor' Uyarısı

Antalya'nın doğusunda (Manavgat, Serik ve Aksu) yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülmesi beklendiğinden yağış anında hortum ile kuvvetli rüzgar, yıldırım, su baskını ve ani sel gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmasının gerektiği hatırlatıldı.

Kuvvetli Rüzgara Karşı Uyarı

Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Ege ve Marmara'da kuvvetli (30-50 km/sa, kısa süreli 60 km/saat), Bursa başta olmak üzere Marmara'nın güneyinde ara ara kısa süreli fırtına şeklinde (50-75 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Güneyli rüzgarlar ile beraber doğal gaz ile  soba kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar başta olmak üzere yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.