Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat! Meteoroloji'den Kar Yağışı Uyarısı Yapıldı

Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat! Meteoroloji'den Kar Yağışı Uyarısı Yapıldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından güncel hava durumu raporu açıklandı. Salı gününe dikkat çekilen açıklamada kar yağışı beklenen iller sıralandı. Peki hangi illerde kar yağacak? İşte yanıtı...Meteoroloji Genel...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından güncel hava durumu raporu açıklandı. Salı gününe dikkat çekilen açıklamada kar yağışı beklenen iller sıralandı. Peki hangi illerde kar yağacak? İşte yanıtı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu tahminlerini vatandaşlar ile paylaştı.

Yedi günlük tahminleri içeren haritayı sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Meteoroloji, “(20 – 26 Aralık 2022)

ava sıcaklıklarının güney ve doğu kesimlerde azalarak, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.” ifadelerine yer verdi.

Meteoroloji'den Kritik Uyarı

Öte yandan Meteoroloji, bugün için kar yağışı uyarısı yaptı.

Meteoroloji'nin değerlendirmesinde salı günü Orta ve Doğu Akdeniz’in yüksekleri (1250 metre ve üzeri rakımlı yerler) ile Niğde’nin, Karaman'ın ve Konya'nın Toroslara bakan kesimlerinde orta kuvvette karla karışık yağmur ve kar yağışları beklendiği ifade edildi.

Dikkatli ve Tedbirli Olun

Kar yağışlarının 21.12.2022 çarşamba sabah saatlerinin ardından etkisini kaybetmesi bekleniyor. Kar yağışı sebebi ile oluşabilecek don ve buzlanma olayı, ulaşımda aksamalar gibi tüm olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı.