Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat! Meteoroloji'den Sağanak Yağış, Kar, Sis ve Pus Uyarısı

Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat! Meteoroloji'den Sağanak Yağış, Kar, Sis ve Pus Uyarısı
Meteoroloji tarafından yayımlanan yeni raporda, 5 gün sürecek sağanak yağış, kar, sis ve pus uyarısı yapıldı.Yapılan son tahminlere göre: Türkiye'nin genelinin çok ve parçalı bulutlu, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van, Ardahan,...

Meteoroloji tarafından yayımlanan yeni raporda, 5 gün sürecek sağanak yağış, kar, sis ve pus uyarısı yapıldı.

Yapılan son tahminlere göre: Türkiye'nin genelinin çok ve parçalı bulutlu, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van, Ardahan, Erzurum, Tokat, Sinop ile Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve güneyi, Doğu Anadolu’nun batısı, Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Akdeniz çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin açık ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Yağışların, genellikle sağanak ve yağmur, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ve Van'ın kuzeyi ile Erzurum çevrelerinin yükseklerinde yer yer kar ve karla karışık yağmur şeklinde görülmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Batı Karadeniz, Ege ve Marmara'nın iç kesimlerinde sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

Bölgelere Göre Hava Durumu Nasıl?

Marmara Hava Durumu

Az ve parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

Ege Hava Durumu

Açık ve az bulutlu geçmesi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi öngörülüyor.

Akdeniz Hava Durumu

Az ve parçalı bulutlu, doğusunun çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

İç Anadolu Hava Durumu

Az ve parçalı bulutlu, doğusunun çok bulutlu, Aksaray çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği öngörülüyor.

Batı Karadeniz Hava Durumu

Sinop çevrelerinin sağanak yağış ve hafif yağmurlu geçmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde sis ve pus öngörülüyor.

Doğu ve Orta Karadeniz Hava Durumu

Çok bulutlu, Tokat çevreleri ile Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyılarının yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların, sağanak ve yağmur, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kar yağışlı ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu Hava Durumu

Çok ve parçalı bulutlu, Şırnak, Hakkari, Van, Tunceli, Erzincan ve Malatya çevrelerinin yağmurlu, Ardahan ve Erzurum çevreleriyle Van'ın kuzeyinin yükseklerinin yağmur ve karla karışık yağmur, yer yer kar yağışlı olacağı öngörülüyor.

Güneydoğu Anadolu Hava Durumu

Çok ve parçalı bulutlu, bölgenin batısı ve güneyiyle Diyarbakır çevrelerinin sağanak yağışlı ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.