Bu Kan Grubuna Sahip Olanlara Kötü Haber! Beyninize Pıhtı Atma Oranı Çok Yüksek

Bu Kan Grubuna Sahip Olanlara Kötü Haber! Beyninize Pıhtı Atma Oranı Çok Yüksek
İngiltere'nin başkenti Londra'da kan grupları üzerinden kapsamlı bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırma bir kan grubu mensupları için kötü haberi açığa çıkardı.Londra'da çalışmalar yapan bilim insanları tarafından...

İngiltere'nin başkenti Londra'da kan grupları üzerinden kapsamlı bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırma bir kan grubu mensupları için kötü haberi açığa çıkardı.

Londra'da çalışmalar yapan bilim insanları tarafından kan gruplarına dair çok önemli bir çalışmaya imza atıldı. Çıkan ilginç sonuçlar bilim insanları tarafından kamuoyuna duyuruldu.

En Belirleyici Özellik Tetikliyor

Kalp hastalıkları, çeşitli bulaşıcı hastalıklar, tansiyon ve şeker hastalığı başta olmak üzere kapsamlı bir araştırma yapılması noktasında kan gruplarının hastalıklar üzerindeki bağlantıları ortaya çıkartıldı.

Kan gruplarının en belirleyici özelliği olan CVT bileşeninin aynı zamanda beyinde kan pıhtılaşmasını tetikleyen bir durum olduğu gözler önüne serilirken kan gruplarına dair detaylar da ifade edildi.

Araştırma toplam 882 kişi üzerinde gerçekleştirildi. Yapılan araştırma sonucunda AB kan grubuna sahip olanların CVT riskinin diğer kan gruplarına oranla 5.6 kat daha fazla olduğu tespit edilirken, ortaya çıkan bilgiler arasında  0 kan grubu olan kişilerde bu oranın yarı yarıya düştüğü yer alıyor.

AB Kan Grubu Olanlar Kalp Sorunlarına Dikkat

Diğer kan grupları ve hastalık bağlantıları ise şöyle sürüyor... Yapılan incelemeler sonucunda AB kan grubuna sahip olanların kalp hastalığına yakalanma oranlarının yüzde 23 daha fazla olduğu açığa kavuşan bilgiler arasında bulunuyor. Diğer bir bilgi de kalp hastalığına yakalanma riskine dair; B kan grubunu taşıyanların 0 grubu olan kişilere oranla yüzde 11 daha fazla olduğu tespit edildi.

0 Kan Grubu İçin Detaylar

Öte yandan, 0 kan grubunu taşıyan kişilerin hava kirliliği ve çevresel faktörlere karşı çok fazla dirençli bir bağışıklığa sahip olduğu, kalp krizi riskinin çok daha düşük olduğu tespit edildi. Kan grupları üzerine yapılan araştırmalar tam olarak net değilken, araştırmalar peş peşe  yapılmaya devam ediyor.