Bugün Hava Durumu Nasıl Olacak! Meteoroloji'den Çok Kritik Uyarılar Yapıldı

Bugün Hava Durumu Nasıl Olacak! Meteoroloji'den Çok Kritik Uyarılar Yapıldı
Meteoroloji güncel hava durumu değerlendirmesini yaptı. Meteoroloji'nin en son değerlendirmesine göre Ege ve Marmara'nın batısında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında ise kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve sağanak...

Meteoroloji güncel hava durumu değerlendirmesini yaptı. Meteoroloji'nin en son değerlendirmesine göre Ege ve Marmara'nın batısında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında ise kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış etkisini gösterecek.

Meteoroloji'nin en güncel hava durumu tahminlerine göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu ile Erzincan, Tekirdağ, Ardahan, Balıkesir, Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri, Kırklareli ve Çanakkale'nin doğusunun aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Trakya'nın yüksek kesimleri, Erzincan, Bursa, Ardahan, Kütahya çevreleri ve Bilecik'in yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Doğu ve Orta Karadeniz kıyıları ile Sinop çevreleri ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olacağı öngörülüyor. Sabah saatlerinde yurdun iç kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağışa Karşı Uyarı

Yağışların Doğu ve Orta Karadeniz kıyıları ile Sinop çevreleri ve Kastamonu'nun kıyılarından yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını ve sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.

Meteoroloji'den Kuvvetli Rüzgar İçin Uyarı

Rüzgarın Ege ve Marmara kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına(40-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden ağaç devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.