Bugün Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji'den 'Zorunlu Olmadıkça Dışarı Çıkmayın' Uyarısı Geldi

Bugün Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji'den 'Zorunlu Olmadıkça Dışarı Çıkmayın' Uyarısı Geldi
Meteoroloji tarafından yapılan son güncel tahminlere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Akdeniz, Ege, , İç Anadolu, Orta ve Batı Karadeniz ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun batısının yağmur ve sağanak,...

Meteoroloji tarafından yapılan son güncel tahminlere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Akdeniz, Ege, , İç Anadolu, Orta ve Batı Karadeniz ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun batısının yağmur ve sağanak, ülkenin güneybatı kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların Batı Akdeniz ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'nin yayınladığı 5 günlük yeni hava durumu raporuna göre Türkiye genelinde sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor. Yetkililer tarafından özellikle yarına dikkat çekildi ve "Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın" uyarısı yapıldı.

Yapılan en son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ,Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının yağmur ve sağanak, yurdun güneybatı kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Kuvvetli Yağışa Dikkat

Yağışların bu akşam saatlerinde Batı Akdeniz ve Kıyı Ege'de, yarın Antalya, ve Burdur ile Isparta'nın doğu çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek su baskını ve sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği yönünde uyarı yapıldı.

Kuvvetli Rüzgara Dikkat

Rüzgarın; Marmara'nın güneyi, Batı Akdeniz, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Orta ve Batı Karadeniz’de güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) eseceği öngörüldüğünden yaşanabilecek direk ve ağaçların devrilmesi, ulaşımda aksamalar, doğalgaz ve soba kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması gibi tüm olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı.

Hava Sıcaklığı Nasıl?

Yağışlı hava kütlesiyle beraber 2-4 derece düşecek olan sıcaklıkların, Türkiye genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeyi sürdüreceği öngörülüyor.