Çok Kuvvetli Fırtına Bekleniyor! O Kentte Valilik Tarafından Kritik Uyarı Yapıldı

Çok Kuvvetli Fırtına Bekleniyor! O Kentte Valilik Tarafından Kritik Uyarı Yapıldı
Meteoroloji tarafından geçtiğimiz gün Ege ve Marmara Bölgesi'ne yönelik kritik uyarılar yapıldı. Yapılan uyarılara göre Ege Denizi'nde bugün kuvvetli fırtına bekleniyor.İzmir Valiliği, Ege Denizi'nde fırtına beklendiğini...

Meteoroloji tarafından geçtiğimiz gün Ege ve Marmara Bölgesi'ne yönelik kritik uyarılar yapıldı. Yapılan uyarılara göre Ege Denizi'nde bugün kuvvetli fırtına bekleniyor.

İzmir Valiliği, Ege Denizi'nde fırtına beklendiğini ifade ederek kentte yaşayan vatandaşlara yönelik yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.

İzmir Valiliği tarafından yapılan duyuruda, Ege Denizi'nde yarın akşam saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu, Kuzey Ege’nin kuzeyinde ise güney ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde fırtına olacağının tahmin edildiği aktarıldı.

Saatte 50-75 km hızla eseceği tahmin edilen fırtınanın, Pazartesi gününün ilk saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklendiğinin ifade edildiği duyuruda, fırtına sebebi ile yaşanabilecek deniz ulaşımında aksamalar gibi tüm olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği aktarıldı.

Meteoroloji'den Ege Bölgesine Fırtına Uyarısı

Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada Ege'nin hafta sonundan itibaren Akdeniz’den gelen yağışlı sistemin etkisi altına gireceği ifade edildi. Meteoroloji'nin açıklamasında ise, “Cumartesi gününden itibaren bölgemizin kıyı kesimlerinden başlayarak Akdeniz üzerinden gelen yağışlı bir sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yağışların pazar günü Kıyı Ege’de yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olması bekleniyor. Rüzgarın cumartesi günü Çanakkale çevrelerinden başlayarak etkisini arttıracağı, gece saatlerinden sonra ve pazar günü bölgenin kuzey ve kıyı kesimlerinde güney yönlerden fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde beklenen kuvvetli yağış ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin hazırlayacağı uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir” denildi.

Öte yandan fırtına ve sağanağın bugün saat 12.00’de başlayacağı, pazar gece yarısı etkisini kaybedeceği belirtildi.