Ekmekteki Gramaj Oyunu Ortaya Çıktı! Kul Hakkı Yiyorlar Diye Duyurdu

Ekmekteki Gramaj Oyunu Ortaya Çıktı! Kul Hakkı Yiyorlar Diye Duyurdu
Sivas'ta bir vatandaş aldığı ekmeklerden şüphelenen bir vatandaş, ekmekleri marketin terazinde tarttı. Ekmeklerin gramajının eksik olduğunu görünce şoke olan Mahmut Çetinkaya isimli vatandaş, "Ekmeğin gramını 225 grama...

Sivas'ta bir vatandaş aldığı ekmeklerden şüphelenen bir vatandaş, ekmekleri marketin terazinde tarttı. Ekmeklerin gramajının eksik olduğunu görünce şoke olan Mahmut Çetinkaya isimli vatandaş, "Ekmeğin gramını 225 grama getirmeleri lazım ya da biz vatandaş olarak öbür ekmeklerden kesip hakkımızı almamız lazım" şeklinde konuştu.

Sivas'ın Huzur Mahallesinde ikamet eden Mahmut Çetinkaya, ekmek almak için bir zincir markete gitti. Ekmek reyonundan 4 tane somun ekmek alan Çetinkaya, ekmeklerin hafif olduğunu fark etti. Reyonda, 3.5 TL'ye satılan ve 225 gram oldukları söylenen ekmekleri marketin terazisine koyan vatandaş, gördüğü gramaj karşısında şaşkınlık yaşadı. 4 ekmeğin toplamda 900 gram gelmesi gerekirken 780 gram olduğunu gören Çetinkaya, market çalışanlarına bu durumu anlattı. Market çalışanlarının kendisini dikkate almadığını ifade eden Çetinkaya, tepkisini sosyal medya hesabına gösterip CİMER'e şikayetini yazdı.

120 Gram Eksik Oluyor

Vatandaş, hakkını helal etmediğini ve marketin kul hakkına girdiği söyleyerek "Ekmekleri elime aldığımda hafif olduğunu anladım. Ekmeklerin boyutları da ufaktı. 4 adet ekmek aldığımda etiketinde 225 gram yazıyor ama baktığımda 225 gram gibi değildi. 4 tane ekmek 900 gram gelmesi gerekirken ben tarttığımda 780 gram geldi. Daha öncesinde de kasiyer arkadaşları uyardım. Bu kul hakkıdır, insanların haklarına girdiklerini söyledim. Ama  dikkate almadılar. Hesabıma göre 120 gram eksik oluyor. Sosyal medyada da paylaştım. Orda yazan 225 gram ekmeği bize satmadıkları için şikayetçiyim ve hakkımı da helal etmiyorum. Normalde 225 gram ekmek 3.5 TL ye satılıyor. Burada da gramını düşürdükleri halde yine 3.5 TL den satıyorlar. Ekmeğin gramını 225 grama getirmeleri lazım ya da biz vatandaş olarak öbür ekmeklerden kesip hakkımızı almamız lazım" ifadelerini kullandı.