Evini Kiralayan Ev Sahipleri Dikkat! 2 Milyon Lira Ceza Kesildi

Evini Kiralayan Ev Sahipleri Dikkat! 2 Milyon Lira Ceza Kesildi
İstanbul'da göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında önceki ay gerçekleştirilen operasyonlarda 797 kaçak göçmen yakalandı ve evlerini kiralayan 84 ev sahibine 2 milyon 152 bin 366 lira cezası verildi.İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla...

İstanbul'da göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında önceki ay gerçekleştirilen operasyonlarda 797 kaçak göçmen yakalandı ve evlerini kiralayan 84 ev sahibine 2 milyon 152 bin 366 lira cezası verildi.

İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından "göçmen kaçakçılığı" suçu ile alakalı çalışmalarda düzensiz göçmenlerin sevk edilecekleri sınır illerine götürülmeden önce kaldıkları ve "şok evleri" diye tanımlanan adresleri belirlendi.

797 Düzensiz Göçmen Teslim Edildi

Bu kapsamda önceki ay hava destekli ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katılımı ile yapılan operasyonlarda yakalanan 797 düzensiz göçmen, geri gönderme merkezine gönderildi.

Operasyonda evlerini kaçak göçmenlere kiraya veren ve gözaltına alınan 84 şahsa da 2 milyon 152 bin 366 lira idari para cezası verildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan ev sahiplerinden biri tutuklanırken, 2 şahıs hakkında adli işlem yapıldı. 81 ev sahibi de serbest bırakıldı.